en-USro-RO

| Login
19 ianuarie 2018
Lumea văzută altfel. Sfaturile evanghelice în viaţa de zi cu zi
Giuseppe Forlai
Lumea văzută altfel. Sfaturile evanghelice în viaţa de zi cu zi
Colectia: Spiritualitate

An aparitie: 2017 Format: 14x20
Editie: I ISBN: 978-606-578-314-0
Pagini: 70 Pret: 10 RON

Cumpara online de la Libraria Sapientia
Vizualizeaza online aici.

La Editura „Sapientia” a apărut recent cartea Lumea văzută altfel. Sfaturile evanghelice în viaţa de zi cu zi, scrisă de Giuseppe Forlai și tradusă în limba română de Daniel Hrişcă. Cartea apare în colecţia „Spiritualitate”, în format 14x20, are 70 de pagini şi poate fi procurată de la Librăria Sapientia (www.librariasapientia.ro), precum şi de la celelalte librării catolice din ţară la prețul de 10 lei.

 

Reflecţiile pe care le prezint aici în scris au fost destinate rubricii „Orizonturi creştine” a Radioului Vatican, transmise în perioada 2011-2012. Am dorit să parcurgem împreună un scurt itinerar care să ne ajute să înţelegem felul în care viaţa lui Isus, om sărac, cast şi ascultător, este o realitate care poate să-l atingă pe fiecare creştin în modul cel mai intim. Nu numai cei care profesează sfaturile evanghelice în viaţa consacrată într-o comunitate sau într-un institut secular primesc acest dar, ci şi un laic, un preot diecezan, o persoană căsătorită (întrucât prin Botez toţi am primit harul şi misiunea de a fi „un alt Cristos”) pot scoate din aceste trei izvoare de apă vie... să-şi potolească setea, de ce nu, „în afara templului” instituţiilor particulare (foarte bune, desigur, dar din care nu toţi sunt chemaţi să facă parte).

Tocmai în virtutea fundamentului comun, vom lua ca punct de plecare harul Botezului şi apoi vom încerca să ne apropiem cu grijă de persoana lui Cristos, Unsul Tatălui, pentru a înţelege cum anume, în el, fiecare creştin poate adopta, în cotidianitate, un stil de viaţă în sărăcie, curăţie şi ascultare. Cu toţii avem mare nevoie să înţelegem acest lucru, chiar dacă aceasta a fost probabil sufocată de prejudecăţi sau de simpla ignoranţă în privinţa acestui subiect: nu e uşor să preţuim sfaturile evanghelice, deoarece sunt percepute ca simple renunţări la ceea ce e legitim. Şi totuşi, pentru Isus Învăţătorul, care vede lumea altfel decât noi, sfaturile evanghelice sunt un mare dar pentru viaţa creştină şi datorită faptului că – şi vom încerca să o descoperim împreună – sunt profund coerente cu planul Creatorului. Prin „practicarea” lor, putem deveni tot mai mult noi înşine, ne putem asemăna, adică, tot mai mult cu Dumnezeu.

Iată, aşadar, că aceste câteva pagini vor să fie o încercare de a gusta harul care umanizează, al sărăciei, al curăţiei şi al ascultării. Pentru cei care apoi vor dori să aprofundeze din punct de vedere teologic această temă, vor găsi în librării diferite eseuri: recomand câteva în bibliografia selectivă.

 

Giuseppe Forlai

 

Giuseppe Forlai, Lumea văzută altfel. Sfaturile evanghelice în viaţa de zi cu zi, Iași 2017, 14x20, 70 p., ISBN 978-606-578-314-0, 10 lei.

Comentarii Momentan nu sunt comentarii. Poti fi primul care posteaza un comentariu.

Posteaza comentariu

Nume (necesar)

Email (necesar)

Website

CAPTCHA image
Enter the code shown above:

Cautare Carti

Indice Alfabetic Carti

1 A B C D E F G H I J K L M N O P Q R S T U V W X Y Z

Va recomandam

YOUCAT : carte de rugăciuni pentru tineri
Georg von Lengerke, Dörte Schrömges
Această carte va fi un ajutor în drumul de rugăciune al prieteniei cu Dumnezeu. Ea conține rugăciuni vechi și noi, pentru zilele bune sau rele, sau care se spun noaptea. Găsești rugăciuni luate din Sfânta Scriptură, rugăciuni ale celor mai evlavioși oameni din istorie și ale oamenilor de astăzi.Cartea este alcătuită din două părți: prima parte este o rugăciune ritmată, dimineața și seara, timp de două săptămâni. Cea de-a doua parte este o colecție de rugăciuni pe diferite teme și intenţii.
YOUCAT : carte de rugăciuni pentru tineri
Y – Biblia. Biblia Bisericii Catolice pentru tineri
Conferința Episcopilor din Austria, coord.
Păstrând același stil grafic de la YouCat, editorii au reușit să realizeze o bogată selecție de texte biblice care să-i conducă pe tineri la o bună cunoaștere a Sfintei Scripturi. O echipă de bibliști renumiți a scris introducerile la cărțile biblice și explicațiile la textele biblice mai dificile. Textul Sfintei Scripturi este însoțit de numeroase citate din marile personalități ale lumii, mărturii oferite de tineri și imagini din Țara Sfântă.
Y – Biblia. Biblia Bisericii Catolice pentru tineri
Youcat : româna : Catehismul Bisericii Catolice pentru tineri
***

Youcat este o carte dedicata tinerilor, care vrea sa-i ajute sa înteleaga mai bine credinta Bisericii Catolice, asa cum a fost ea formulata în Catehismului Bisericii Catolice, publicat la treizeci de ani dupa încheierea Conciliului al II-lea din Vatican (1962-1965). Nascut din initiativa Conferintei Episcopilor din Austria, Youcat preia structura traditionala a Catehismului cu întrebari si raspunsuri, dar o îmbraca cu fotografii si reprezentari artistice, precum si cu elemente complementare, cum ar fi citate din Sfânta Scriptura si din mari personalitati ale Bisericii.

Youcat : româna : Catehismul Bisericii Catolice pentru tineri

Reviste

Conciliul al II-lea din Vatican: „semn al timpului” pentru Biserică şi pentru lume (II)

XVIII/ 35 (2015), 140 p., 17x24, 1453-8075, 9 lei.
Conciliul al II-lea din Vatican: „semn al timpului” pentru Biserică şi pentru lume (II)
Conciliul al II-lea din Vatican: „semn al timpului” pentru Biserică şi pentru lume (I)

XVII/ 34 (2014), 122 p., 17x24, 1453-8075, 9 lei.
Conciliul al II-lea din Vatican: „semn al timpului” pentru Biserică şi pentru lume (I)
Rolul Bisericii Catolice din Europa de Est la căderea comunismului

XVII/ 33 (2014), 111 p., 17x24, 1453-8075, 9 lei.
Rolul Bisericii Catolice din Europa de Est la căderea comunismului
Creştinul între trecut şi prezent

XVI/ 32 (2013), 156 p., 17x24, 1453-8075, 9 lei.
Creştinul între trecut şi prezent
Credinţa dintotdeauna şi omul de astăzi

XVI/ 31 (2013), 152 p., 17x24, 1453-8075, 9 lei.
Credinţa dintotdeauna şi omul de astăzi