en-USro-RO

| Login
24 februarie 2018
Consacrare şi secularitate. Scrisoare către episcopii din Biserica Catolică despre institutele seculare
Congregaţia pentru Institutele de Viaţă Consacrată şi Societăţile de Viaţă Apostolică
Consacrare şi secularitate. Scrisoare către episcopii din Biserica Catolică despre institutele seculare
Colectia: Magisterium

An aparitie: 2017 Format: 14x20
Editie: I ISBN: 978-606-578-322-5
Pagini: 54 Pret: 10 RON

Cumpara online de la Libraria Sapientia
Vizualizeaza online aici.

La Editura „Sapientia” a apărut recent cartea Consacrare şi secularitate. Scrisoare către episcopii din Biserica Catolică despre institutele seculare, scrisă de Congregaţia pentru Institutele de Viaţă Consacrată şi Societăţile de Viaţă Apostolică și tradusă în limba română de pr. dr. Mihai Pătraşcu. Cartea apare în colecţia „Magisterium”, în format 14x20, are 54 de pagini şi poate fi procurată de la Librăria Sapientia (www.librariasapientia.ro), precum şi de la celelalte librării catolice din ţară la prețul de 10 lei.

 

Celebrăm şaptezeci de ani de la promulgarea Constituţiei apostolice Provida Mater Ecclesia (2 februarie 1947) şi a lui motu proprio Primo Feliciter (12 martie 1948), ocazie de a-i mulţumi Domnului pentru darul acestei vocaţii în Biserică. Potrivit acestei vocaţii speciale, femei şi bărbaţi sunt chemaţi să trăiască provocările prezentului cu pasiune şi să îmbrăţişeze viitorul cu speranţă.

Identitatea institutelor seculare s-a clarificat treptat în timp, prin magisteriul Bisericii, cu Provida Mater Ecclesia, Primo Feliciter, Codul de Drept Canonic, magisteriul pontifical de la Paul al VI-lea la Papa Francisc. Rămâne de mare claritate şi actualitate documentul Institutele seculare: identitatea şi misiunea lor, prezentat de acest dicaster la congregaţia plenară (3-6 mai 1983).

La fel de important este ceea ce institutele seculare au înţeles despre ele însele prin viaţa persoanelor care le-au întrupat carisma. Este vorba despre un parcurs complex pentru că trece prin modurile concrete în care secularitatea consacrată a ştiut să interpreteze existenţa sa prezentă, deci misiunea sa în lume şi în Biserică. Un parcurs care continuă, pentru că este strâns legat de devenirea Bisericii şi a lumii.

Prezentăm această bogăţie, obiect al reflecţiei noastre, ca să fie împărtăşită şi să devină, cu slujirea voastră de păstori, patrimoniu al întregii comunităţi credincioase.

Cardinal Joao Braz de Aviz

 

Provida Mater Ecclesia a fost un gest revoluţionar în Biserică. Institutele seculare sunt tocmai un gest de curaj pe care l-a făcut Biserica în acel moment: să dea structură, să dea instituţionalitate institutelor seculare.

Şi din acel timp până acum este atât de mare binele pe care voi îl faceţi în Biserică, cu curaj, pentru că este nevoie de curaj pentru a trăi în lume.

Atâţia dintre voi singuri, unii în mici comunităţi. În toate zilele, a duce viaţa unei persoane care trăieşte în lume şi în acelaşi timp a păstra contemplaţia, această dimensiune contemplativă faţă de Domnul, precum şi faţă de lume, a contempla realitatea, precum şi a contempla frumuseţile din lume, de asemenea şi păcatele mari ale societăţii, devierile, toate aceste lucruri şi mereu în tensiune spirituală…

Pentru aceasta, vocaţia voastră este fascinantă, pentru că este o vocaţie care este chiar acolo unde se joacă mântuirea nu numai a persoanelor, ci a instituţiilor. Şi a atâtor instituţii laice necesare în lume. Pentru aceasta, eu cred aşa, că Biserica a făcut cu Provida Mater Ecclesia un gest cu adevărat revoluţionar!

Papa Francisc

 

Congregaţia pentru Institutele de Viaţă Consacrată şi Societăţile de Viaţă Apostolică, Consacrare şi secularitate. Scrisoare către episcopii din Biserica Catolică despre institutele seculare, Iași 2017, 14x20, 54 p., ISBN 978-606-578-322-5, 10 lei.

Comentarii Momentan nu sunt comentarii. Poti fi primul care posteaza un comentariu.

Posteaza comentariu

Nume (necesar)

Email (necesar)

Website

CAPTCHA image
Enter the code shown above:

Cautare Carti

Indice Alfabetic Carti

1 A B C D E F G H I J K L M N O P Q R S T U V W X Y Z

Va recomandam

YOUCAT : carte de rugăciuni pentru tineri
Georg von Lengerke, Dörte Schrömges
Această carte va fi un ajutor în drumul de rugăciune al prieteniei cu Dumnezeu. Ea conține rugăciuni vechi și noi, pentru zilele bune sau rele, sau care se spun noaptea. Găsești rugăciuni luate din Sfânta Scriptură, rugăciuni ale celor mai evlavioși oameni din istorie și ale oamenilor de astăzi.Cartea este alcătuită din două părți: prima parte este o rugăciune ritmată, dimineața și seara, timp de două săptămâni. Cea de-a doua parte este o colecție de rugăciuni pe diferite teme și intenţii.
YOUCAT : carte de rugăciuni pentru tineri
Y – Biblia. Biblia Bisericii Catolice pentru tineri
Conferința Episcopilor din Austria, coord.
Păstrând același stil grafic de la YouCat, editorii au reușit să realizeze o bogată selecție de texte biblice care să-i conducă pe tineri la o bună cunoaștere a Sfintei Scripturi. O echipă de bibliști renumiți a scris introducerile la cărțile biblice și explicațiile la textele biblice mai dificile. Textul Sfintei Scripturi este însoțit de numeroase citate din marile personalități ale lumii, mărturii oferite de tineri și imagini din Țara Sfântă.
Y – Biblia. Biblia Bisericii Catolice pentru tineri
Youcat : româna : Catehismul Bisericii Catolice pentru tineri
***

Youcat este o carte dedicata tinerilor, care vrea sa-i ajute sa înteleaga mai bine credinta Bisericii Catolice, asa cum a fost ea formulata în Catehismului Bisericii Catolice, publicat la treizeci de ani dupa încheierea Conciliului al II-lea din Vatican (1962-1965). Nascut din initiativa Conferintei Episcopilor din Austria, Youcat preia structura traditionala a Catehismului cu întrebari si raspunsuri, dar o îmbraca cu fotografii si reprezentari artistice, precum si cu elemente complementare, cum ar fi citate din Sfânta Scriptura si din mari personalitati ale Bisericii.

Youcat : româna : Catehismul Bisericii Catolice pentru tineri

Reviste

Conciliul al II-lea din Vatican: „semn al timpului” pentru Biserică şi pentru lume (II)

XVIII/ 35 (2015), 140 p., 17x24, 1453-8075, 9 lei.
Conciliul al II-lea din Vatican: „semn al timpului” pentru Biserică şi pentru lume (II)
Conciliul al II-lea din Vatican: „semn al timpului” pentru Biserică şi pentru lume (I)

XVII/ 34 (2014), 122 p., 17x24, 1453-8075, 9 lei.
Conciliul al II-lea din Vatican: „semn al timpului” pentru Biserică şi pentru lume (I)
Rolul Bisericii Catolice din Europa de Est la căderea comunismului

XVII/ 33 (2014), 111 p., 17x24, 1453-8075, 9 lei.
Rolul Bisericii Catolice din Europa de Est la căderea comunismului
Creştinul între trecut şi prezent

XVI/ 32 (2013), 156 p., 17x24, 1453-8075, 9 lei.
Creştinul între trecut şi prezent
Credinţa dintotdeauna şi omul de astăzi

XVI/ 31 (2013), 152 p., 17x24, 1453-8075, 9 lei.
Credinţa dintotdeauna şi omul de astăzi