en-USro-RO

| Login
Friday, January 19, 2018
Don Orione – ieri și azi
Fabian Pitreți
Don Orione – ieri și azi
Colectia: Spiritualitate

An aparitie: 2017 Format: 14x20
Editie: I ISBN: 978-606-578-319-5
Pagini: 204 Pret: 20 RON

Cumpara online de la Libraria Sapientia
Vizualizeaza online aici.

La Editura „Sapientia” a apărut recent cartea Don Orione - ieri şi azi, convorbiri realizate de Fabian Pitreți. Cartea apare în colecţia „Spiritualitate”, în format 14x20, are 204 de pagini şi poate fi procurată de la Librăria Sapientia (www.librariasapientia.ro), precum şi de la celelalte librării catolice din ţară la prețul de 20 lei.

 

Protagoniştii acestui frumos volum de dialoguri, deşi diferiţi prin vârstă sau prin experienţa de viaţă, au totuşi un element care-i uneşte: apartenenţa la aceeaşi familie religioasă şi asentimentul comun faţă de fondatorul acesteia, pe care au învăţat, odată cu trecerea anilor, să îl iubească şi să se conformeze idealului său.

Paginile acestui volum pun în lumină fidelitatea lui Dumnezeu faţă de aceste persoane, precum şi faţă de noi toţi; fidelitate ce se manifestă în mod deosebit sub aspectul milostivirii. Astfel, conversaţiile prezentei opere se prezintă ca un comentariu viu la una dintre rugăciunile cele mai vechi de „Colectă” prezente în Liturghierul Roman: „Dumnezeule, care îţi dezvălui atotputernicia mai ales prin milă şi iertare!” De fapt, pentru a indica prezenţa sa, Domnul nu a ales o idee abstractă, ci reală, concretă, un sentiment profund, natural, plin de gingăşie şi de compasiune, de indulgenţă şi de iertare, adică de milostivire.

Din prezentele pagini, deşi cu multă delicateţe, se reflectă şi unele limite ale protagoniştilor; drumul lor de sequela Christi şi de fidelitate în spiritul lui don Orione nu a fost mereu liniar şi conştient. Această realitate face ca prezentul volum să fie şi mai interesant, deoarece în aceste pagini nu se vrea o prezentare ideală, perfectă, a unor persoane care nu simt nevoia convertirii, persoane care se aseamănă unui fariseu, ci, din contră, care se aseamănă cu un păcătos, şi nu cu „broasca lui Fedro”, sau cu melcul din Trilussa care se simţea erou al istoriei pentru faptul că, prin propria salivă, a lăsat o urmă pe un simbol al istoriei, şi anume obeliscul roman.

Nu în ultimul rând, o altă caracteristică a prezentului volum constă din a se face un mijloc de comunicare al carismei orionine prin intermediul experienţelor de viaţă ale celor intervievaţi. Aşadar, autorul nu îşi propune o abordare ştiinţifică a carismei şi caracteristicilor sale, ci o comunicare artistică în concreteţea vieţii umane a celor intervievaţi, punând în evidenţă idealurile acestora, ce fac din aceasta un dar unic în marele mozaic al vieţii religioase. În acest mod, carisma orionină se transmite sub forma experienţei de viaţă, deci sub forma unei naraţiuni care ne leagă de experienţa spirituală a lui don Orione.

Mă alătur bucuriei autorului în ceea ce priveşte prezentul volum şi îmi doresc ca această operă să fie citită cu mult drag şi cu mult interes.

Pr. Aurelio Fusi

 

Fabian Pitreți, Don Orione – ieri și azi, Iași 2017, 14x20, 204 p., ISBN 978-606-578-319-5, 20 lei.

Comentarii Momentan nu sunt comentarii. Poti fi primul care posteaza un comentariu.

Posteaza comentariu

Name (required)

Email (required)

Website

CAPTCHA image
Enter the code shown above:

Cautare Carti

Indice Alfabetic Carti

1 A B C D E F G H I J K L M N O P Q R S T U V W X Y Z

Va recomandam

YOUCAT : carte de rugăciuni pentru tineri
Georg von Lengerke, Dörte Schrömges
Această carte va fi un ajutor în drumul de rugăciune al prieteniei cu Dumnezeu. Ea conține rugăciuni vechi și noi, pentru zilele bune sau rele, sau care se spun noaptea. Găsești rugăciuni luate din Sfânta Scriptură, rugăciuni ale celor mai evlavioși oameni din istorie și ale oamenilor de astăzi.Cartea este alcătuită din două părți: prima parte este o rugăciune ritmată, dimineața și seara, timp de două săptămâni. Cea de-a doua parte este o colecție de rugăciuni pe diferite teme și intenţii.
YOUCAT : carte de rugăciuni pentru tineri
Y – Biblia. Biblia Bisericii Catolice pentru tineri
Conferința Episcopilor din Austria, coord.
Păstrând același stil grafic de la YouCat, editorii au reușit să realizeze o bogată selecție de texte biblice care să-i conducă pe tineri la o bună cunoaștere a Sfintei Scripturi. O echipă de bibliști renumiți a scris introducerile la cărțile biblice și explicațiile la textele biblice mai dificile. Textul Sfintei Scripturi este însoțit de numeroase citate din marile personalități ale lumii, mărturii oferite de tineri și imagini din Țara Sfântă.
Y – Biblia. Biblia Bisericii Catolice pentru tineri
Youcat : româna : Catehismul Bisericii Catolice pentru tineri
***

Youcat este o carte dedicata tinerilor, care vrea sa-i ajute sa înteleaga mai bine credinta Bisericii Catolice, asa cum a fost ea formulata în Catehismului Bisericii Catolice, publicat la treizeci de ani dupa încheierea Conciliului al II-lea din Vatican (1962-1965). Nascut din initiativa Conferintei Episcopilor din Austria, Youcat preia structura traditionala a Catehismului cu întrebari si raspunsuri, dar o îmbraca cu fotografii si reprezentari artistice, precum si cu elemente complementare, cum ar fi citate din Sfânta Scriptura si din mari personalitati ale Bisericii.

Youcat : româna : Catehismul Bisericii Catolice pentru tineri

Reviste

Conciliul al II-lea din Vatican: „semn al timpului” pentru Biserică şi pentru lume (II)

XVIII/ 35 (2015), 140 p., 17x24, 1453-8075, 9 lei.
Conciliul al II-lea din Vatican: „semn al timpului” pentru Biserică şi pentru lume (II)
Conciliul al II-lea din Vatican: „semn al timpului” pentru Biserică şi pentru lume (I)

XVII/ 34 (2014), 122 p., 17x24, 1453-8075, 9 lei.
Conciliul al II-lea din Vatican: „semn al timpului” pentru Biserică şi pentru lume (I)
Rolul Bisericii Catolice din Europa de Est la căderea comunismului

XVII/ 33 (2014), 111 p., 17x24, 1453-8075, 9 lei.
Rolul Bisericii Catolice din Europa de Est la căderea comunismului
Creştinul între trecut şi prezent

XVI/ 32 (2013), 156 p., 17x24, 1453-8075, 9 lei.
Creştinul între trecut şi prezent
Credinţa dintotdeauna şi omul de astăzi

XVI/ 31 (2013), 152 p., 17x24, 1453-8075, 9 lei.
Credinţa dintotdeauna şi omul de astăzi