en-USro-RO

| Login
19 ianuarie 2018
Biserica – Comunitatea iubirii
Benedict al XVI-lea
Biserica – Comunitatea iubirii
Colectia: Spiritualitate

An aparitie: 2017 Format: 14x20
Editie: I ISBN: 978-606-578-318-8
Pagini: 72 Pret: 10 RON

Cumpara online de la Libraria Sapientia
Vizualizeaza online aici.

La Editura „Sapientia” a apărut recent cartea Biserica – Comunitatea iubirii, scrisă de Papa Benedict al XVI-lea și tradusă în limba română de pr. dr. Ciprian Bejan-Piser. Cartea apare în colecția „Spiritualitate”, în format 14x20, are 72 de pagini şi poate fi procurată de la Librăria Sapientia (www.librariasapientia.ro), precum şi de la celelalte librării catolice din țară la prețul de 10 lei.

Biserica – Comunitatea iubirii este titlul unei noi serii de meditații culese din discursurile și omiliile Papei Benedict al XVI-lea, ținute în timpul pontificatului său și care ne pot ajuta să pătrundem mai adânc misterul Bisericii, comunitatea credincioșilor din care facem și noi parte.

Conceptul de „comunitate” este unul dintre punctele centrale ale ecleziologiei Papei Benedict al XVI-lea. Prin alegerea celor doisprezece apostoli se formează prima comunitate de credinţă şi începe misiunea Bisericii de a vesti evanghelia, fundamentată pe Cristos şi vie în Cristos. De la Biserică primim Botezul şi prin Botez suntem încorporaţi în marea familie a credincioşilor, care trăiesc bucuria de a sta şi de a merge împreună, în speranţă, către viaţa şi pacea împărăţiei lui Dumnezeu. De la această comunitate, care este Biserica, trec toate responsabilităţile, legăturile şi funcţiile la toţi cei care au devenit în aceasta „popor al lui Dumnezeu” şi „trup al lui Cristos”, pentru a lucra în fiecare zi la această casă spirituală comună, mereu în construcţie, întrucât practicarea iubirii care o edifică nu se termină niciodată.

Din toate învățăturile Papei Benedict al XVI-lea, se poate vedea cum acesta a trasat pe etape o adevărată şi proprie teologie sistematică a iubirii. Întregul său magisteriu a avut mereu ca punct fundamental iubirea: iubirea lui Dumnezeu, sigiliul creației şi al istoriei mântuirii şi cel al creștinilor, chemați să-l exercite ca slujire în favoarea adevărului şi a carității lui Cristos.

Cartea este structurată în cinci părți, precedate de o prefață. Fiecare dintre aceste părți tratează despre diferitele aspecte ale Bisericii, care este, în primul rând, Comunitatea de credință, care trăiește ca o mare familie, sub autoritatea papei și a episcopilor, într-o stare permanentă de convertire. Apoi, Biserica este Comunitatea vestirii, întrucât apostolii au primit această vocație, de a fi misionari, de a transmite evanghelia, iar noi suntem chemați la o nouă evanghelizare. În al treilea rând, Biserica este Comunitatea rugăciunii, prin rugăciunea credincioșilor, făcută în mod personal sau în cadrul jertfei euharistice. Rugăciunea reprezintă puntea care poate duce către unitatea creștinilor. De asemenea, Biserica este Comunitatea slujirii. Toți credincioșii, începând cu cei care fac parte din ierarhie, au îndatorirea de a-l reprezenta pe Cristos și de a-l sfinți pe om, sunt chemați să fie păstrători ai adevărului și miniștri ai carității. În sfârșit, Biserica este o Comunitate în pelerinaj, deoarece se îndreaptă spre împărăţia veşnică a lui Cristos, luminată în pelerinajul său pământesc de ceata sfinţilor care au onorat-o şi o onorează imitându-1 pe Cristos în perfecţiunea evanghelică.

Această carte este un ghid în care Papa Benedict al XVI-lea a dat o umilă şi limpede mărturie despre Biserică și se adresează tuturor celor care sunt încă în căutare și vor să înțeleagă cine este Biserica și care este misiunea membrilor ce o alcătuiesc.

Octavian Sescu

 

Benedict al XVI-lea, Biserica – Comunitatea iubirii, Iași 2017, 14x20, 72 p., ISBN 978-606-578-318-8, 10 lei.

Comentarii Momentan nu sunt comentarii. Poti fi primul care posteaza un comentariu.

Posteaza comentariu

Nume (necesar)

Email (necesar)

Website

CAPTCHA image
Enter the code shown above:

Cautare Carti

Indice Alfabetic Carti

1 A B C D E F G H I J K L M N O P Q R S T U V W X Y Z

Va recomandam

YOUCAT : carte de rugăciuni pentru tineri
Georg von Lengerke, Dörte Schrömges
Această carte va fi un ajutor în drumul de rugăciune al prieteniei cu Dumnezeu. Ea conține rugăciuni vechi și noi, pentru zilele bune sau rele, sau care se spun noaptea. Găsești rugăciuni luate din Sfânta Scriptură, rugăciuni ale celor mai evlavioși oameni din istorie și ale oamenilor de astăzi.Cartea este alcătuită din două părți: prima parte este o rugăciune ritmată, dimineața și seara, timp de două săptămâni. Cea de-a doua parte este o colecție de rugăciuni pe diferite teme și intenţii.
YOUCAT : carte de rugăciuni pentru tineri
Y – Biblia. Biblia Bisericii Catolice pentru tineri
Conferința Episcopilor din Austria, coord.
Păstrând același stil grafic de la YouCat, editorii au reușit să realizeze o bogată selecție de texte biblice care să-i conducă pe tineri la o bună cunoaștere a Sfintei Scripturi. O echipă de bibliști renumiți a scris introducerile la cărțile biblice și explicațiile la textele biblice mai dificile. Textul Sfintei Scripturi este însoțit de numeroase citate din marile personalități ale lumii, mărturii oferite de tineri și imagini din Țara Sfântă.
Y – Biblia. Biblia Bisericii Catolice pentru tineri
Youcat : româna : Catehismul Bisericii Catolice pentru tineri
***

Youcat este o carte dedicata tinerilor, care vrea sa-i ajute sa înteleaga mai bine credinta Bisericii Catolice, asa cum a fost ea formulata în Catehismului Bisericii Catolice, publicat la treizeci de ani dupa încheierea Conciliului al II-lea din Vatican (1962-1965). Nascut din initiativa Conferintei Episcopilor din Austria, Youcat preia structura traditionala a Catehismului cu întrebari si raspunsuri, dar o îmbraca cu fotografii si reprezentari artistice, precum si cu elemente complementare, cum ar fi citate din Sfânta Scriptura si din mari personalitati ale Bisericii.

Youcat : româna : Catehismul Bisericii Catolice pentru tineri

Reviste

Conciliul al II-lea din Vatican: „semn al timpului” pentru Biserică şi pentru lume (II)

XVIII/ 35 (2015), 140 p., 17x24, 1453-8075, 9 lei.
Conciliul al II-lea din Vatican: „semn al timpului” pentru Biserică şi pentru lume (II)
Conciliul al II-lea din Vatican: „semn al timpului” pentru Biserică şi pentru lume (I)

XVII/ 34 (2014), 122 p., 17x24, 1453-8075, 9 lei.
Conciliul al II-lea din Vatican: „semn al timpului” pentru Biserică şi pentru lume (I)
Rolul Bisericii Catolice din Europa de Est la căderea comunismului

XVII/ 33 (2014), 111 p., 17x24, 1453-8075, 9 lei.
Rolul Bisericii Catolice din Europa de Est la căderea comunismului
Creştinul între trecut şi prezent

XVI/ 32 (2013), 156 p., 17x24, 1453-8075, 9 lei.
Creştinul între trecut şi prezent
Credinţa dintotdeauna şi omul de astăzi

XVI/ 31 (2013), 152 p., 17x24, 1453-8075, 9 lei.
Credinţa dintotdeauna şi omul de astăzi