en-USro-RO

| Login
Saturday, February 24, 2018
Ecouri on-line ale beatificării episcopului Anton Durcovici
Fabian Doboş, editor
Ecouri on-line ale beatificării episcopului Anton Durcovici
Colectia: Crestinism în contemporaneitate

An aparitie: 2017 Format: 14x20
Editie: I ISBN: 978-606-578-326-3
Pagini: 276 Pret: 20 RON

Cumpara online de la Libraria Sapientia
Vizualizeaza online aici.

La Editura „Sapientia” a apărut recent cartea Ecouri on-line ale beatificării episcopului Anton Durcovici, editată de pr. dr. Fabian Doboș. Cartea apare colecţia „Creștinism în contemporaneitate”, în formatul 14×20, are 276 pagini şi poate fi procurată de la Librăria Sapientia (www.librariasapientia.ro), precum şi de la celelalte librării catolice din ţară la prețul de 20 lei.

Editarea documentelor privitoare la istoria catolicilor din Moldova a reprezentat pentru Departamentul de Cercetare Istorică al Episcopiei Romano-Catolice de Iaşi o prioritate de prim rang, încă din 1999, anul înfiinţării sale.

Conştienţi de faptul că scripta manent, prin această lucrare dorim să readucem în atenţia cititorilor evenimentul special pe care Dieceza de Iaşi l-a trăit la 17 mai 2014, zi în care episcopul martir Anton Durcovici a fost beatificat pe stadionul „Emil Alexandrescu” din Iaşi.

Prezenta lucrare are la bază un manuscris întocmit la sfârşitul lunii mai 2014 de către Biroul de presă al Episcopiei Romano-Catolice de Iaşi. Autorul manuscrisului este Andrei Stolnicu, iar titlul: Beatificarea episcopului martir Anton Durcovici. Iaşi, 17 mai 2014. Revista Presei: 31 octombrie 2013 – 21 mai 2014. Manuscrisul, care acum se află în Arhiva Episcopiei, cuprinde 236 de pagini şi conţine aproape toate articolele privitoare la beatificarea episcopului Anton Durcovici publicate on-line, din momentul în care Sfântul Părinte Papa Francisc şi-a dat acordul pentru beatificarea episcopului martir (31 octombrie 2013) până la data de 21 mai 2014.

Dorim, aşadar, să edităm acest manuscris pentru a repropune cititorilor personalitatea şi exemplul de sfinţenie dat de acest fericit. Un al doilea motiv, la fel de important, este faptul că mediul on-line este mai puţin sigur în privinţa păstrării informaţiilor. Într-adevăr, căutând pe site-urile respective, unele articole din manuscris, nu au mai fost găsite. În acest sens, prezenta lucrare cuprinde doar traducerea articolelor negăsite.

Articolele editate în volumul de faţă au fost scrise în şapte limbi. Un sincer mulţumesc adresez traducătorilor care cu deosebită bucurie şi-au oferit disponibilitatea de a colabora la publicarea acestui volum: Iulian Echert (engleză, franceză); Mariana Monica Pereşi (germană); Laurenţiu Frâncu (italiană); Delia Antoanela Cimpoeşu (spaniolă); Andrea Dobeş (maghiară).

La împlinirea a trei ani de la beatificarea episcopului martir al Diecezei de Iaşi, se cuvine să înălţăm gândul nostru de mulţumire către Dumnezeu, care a făcut posibilă o astfel de sărbătoare, şi parcurgând paginile acestui volum să luăm exemplu de tărie creştinească de la cel care a fost şi este pentru orice creştin autentic un imbold în trăirea credinţei.

Pr. dr. Fabian Doboş 

Fabian Doboș, editor, Ecouri on-line ale beatificării episcopului Anton Durcovici, Iași 2017, 14×20, 276 p., ISBN 978-606-578-326-3, 20 lei.

Comentarii Momentan nu sunt comentarii. Poti fi primul care posteaza un comentariu.

Posteaza comentariu

Name (required)

Email (required)

Website

CAPTCHA image
Enter the code shown above:

Cautare Carti

Indice Alfabetic Carti

1 A B C D E F G H I J K L M N O P Q R S T U V W X Y Z

Va recomandam

YOUCAT : carte de rugăciuni pentru tineri
Georg von Lengerke, Dörte Schrömges
Această carte va fi un ajutor în drumul de rugăciune al prieteniei cu Dumnezeu. Ea conține rugăciuni vechi și noi, pentru zilele bune sau rele, sau care se spun noaptea. Găsești rugăciuni luate din Sfânta Scriptură, rugăciuni ale celor mai evlavioși oameni din istorie și ale oamenilor de astăzi.Cartea este alcătuită din două părți: prima parte este o rugăciune ritmată, dimineața și seara, timp de două săptămâni. Cea de-a doua parte este o colecție de rugăciuni pe diferite teme și intenţii.
YOUCAT : carte de rugăciuni pentru tineri
Y – Biblia. Biblia Bisericii Catolice pentru tineri
Conferința Episcopilor din Austria, coord.
Păstrând același stil grafic de la YouCat, editorii au reușit să realizeze o bogată selecție de texte biblice care să-i conducă pe tineri la o bună cunoaștere a Sfintei Scripturi. O echipă de bibliști renumiți a scris introducerile la cărțile biblice și explicațiile la textele biblice mai dificile. Textul Sfintei Scripturi este însoțit de numeroase citate din marile personalități ale lumii, mărturii oferite de tineri și imagini din Țara Sfântă.
Y – Biblia. Biblia Bisericii Catolice pentru tineri
Youcat : româna : Catehismul Bisericii Catolice pentru tineri
***

Youcat este o carte dedicata tinerilor, care vrea sa-i ajute sa înteleaga mai bine credinta Bisericii Catolice, asa cum a fost ea formulata în Catehismului Bisericii Catolice, publicat la treizeci de ani dupa încheierea Conciliului al II-lea din Vatican (1962-1965). Nascut din initiativa Conferintei Episcopilor din Austria, Youcat preia structura traditionala a Catehismului cu întrebari si raspunsuri, dar o îmbraca cu fotografii si reprezentari artistice, precum si cu elemente complementare, cum ar fi citate din Sfânta Scriptura si din mari personalitati ale Bisericii.

Youcat : româna : Catehismul Bisericii Catolice pentru tineri

Reviste

Conciliul al II-lea din Vatican: „semn al timpului” pentru Biserică şi pentru lume (II)

XVIII/ 35 (2015), 140 p., 17x24, 1453-8075, 9 lei.
Conciliul al II-lea din Vatican: „semn al timpului” pentru Biserică şi pentru lume (II)
Conciliul al II-lea din Vatican: „semn al timpului” pentru Biserică şi pentru lume (I)

XVII/ 34 (2014), 122 p., 17x24, 1453-8075, 9 lei.
Conciliul al II-lea din Vatican: „semn al timpului” pentru Biserică şi pentru lume (I)
Rolul Bisericii Catolice din Europa de Est la căderea comunismului

XVII/ 33 (2014), 111 p., 17x24, 1453-8075, 9 lei.
Rolul Bisericii Catolice din Europa de Est la căderea comunismului
Creştinul între trecut şi prezent

XVI/ 32 (2013), 156 p., 17x24, 1453-8075, 9 lei.
Creştinul între trecut şi prezent
Credinţa dintotdeauna şi omul de astăzi

XVI/ 31 (2013), 152 p., 17x24, 1453-8075, 9 lei.
Credinţa dintotdeauna şi omul de astăzi