en-USro-RO

| Login
24 februarie 2018
Parohia, comunitate de credinta, speranta si iubire crestina
Alois Bisoc
Parohia, comunitate de credinta, speranta si iubire crestina
Colectia: Tratate de teologie

An aparitie: 2002 Format: 14x20
Editie: I ISBN: 973-8474-02-7
Pagini: 250 p. Pret: 4.5 RON

Cumpara online de la Libraria Sapientia
Vizualizeaza online aici.

De câteva decenii a început sa se discute si sa se scrie tot mai mult despre parohie, data fiind importanta ei pentru misiunea si viata Bisericii. Multi considera ca actuala structura parohiala nu-si îndeplineste cu eficacitate misiunea în Biserica si în lume de comunitate de credinta, speranta si iubire crestina. Însa, în timp ce unii vorbesc în mod pesimist despre o criza profunda a parohiei, exista altii care au încredere puternica în parohie si depun toate stradaniile pentru transformarea si reînnoirea institutiei parohiale, pentru a fi cât mai adaptata timpului actual.
  În lucrarea de fata nu am urmarit o expunere completa, exhaustiva, despre natura si rolul parohiei, nu am considerat în mod special toate functiile liturgice, catehetice si caritative din comunitatea parohiala, ci am încercat sa facem o sinteza teologico-pastorala, luând în considerare unele aspecte mai importante. Am tratat despre realitatea parohiei pornind de la situatia ei actuala, facând referinta la criza prin care trece sau de care poate fi amenintata.
  În aceasta lucrare, am dorit sa scoatem în evidenta, asadar, validitatea si importanta parohiei. Parohia este de o importanta capitala pentru toti, pentru ca ea este locul concret al vietii crestine. Pentru multi dintre contemporanii nostri, practicanti sau nepracticanti, participarea sau, cel putin, referinta la o parohie, la parohia lor, ramâne modul cel mai comun de a se numi crestini si de a se situa în Biserica. În acest sens, putem afirma ca viitorul misiunii crestine trece si depinde si de viitorul institutiei parohiale.
  Speram ca lucrarea prezenta sa fie un ajutor real atât pentru studentii în teologie, cât si pentru preoti si toti cei angajati mai mult sau mai putin în pastorala parohiala, pentru toti membrii poporului lui Dumnezeu. Oferind mai multe principii si sugestii pentru activitatea pastorala, speram ca formarea si cresterea vietii crestine în parohie sa fie tot mai mult o marturie autentica în fata lumii despre prezenta Domnului care, prin Duhul Sfânt, lucreaza în istorie si în inimile oamenilor.

Alois Bisoc

Comentarii Momentan nu sunt comentarii. Poti fi primul care posteaza un comentariu.

Posteaza comentariu

Nume (necesar)

Email (necesar)

Website

CAPTCHA image
Enter the code shown above:

Cautare Carti

Indice Alfabetic Carti

1 A B C D E F G H I J K L M N O P Q R S T U V W X Y Z

Va recomandam

YOUCAT : carte de rugăciuni pentru tineri
Georg von Lengerke, Dörte Schrömges
Această carte va fi un ajutor în drumul de rugăciune al prieteniei cu Dumnezeu. Ea conține rugăciuni vechi și noi, pentru zilele bune sau rele, sau care se spun noaptea. Găsești rugăciuni luate din Sfânta Scriptură, rugăciuni ale celor mai evlavioși oameni din istorie și ale oamenilor de astăzi.Cartea este alcătuită din două părți: prima parte este o rugăciune ritmată, dimineața și seara, timp de două săptămâni. Cea de-a doua parte este o colecție de rugăciuni pe diferite teme și intenţii.
YOUCAT : carte de rugăciuni pentru tineri
Y – Biblia. Biblia Bisericii Catolice pentru tineri
Conferința Episcopilor din Austria, coord.
Păstrând același stil grafic de la YouCat, editorii au reușit să realizeze o bogată selecție de texte biblice care să-i conducă pe tineri la o bună cunoaștere a Sfintei Scripturi. O echipă de bibliști renumiți a scris introducerile la cărțile biblice și explicațiile la textele biblice mai dificile. Textul Sfintei Scripturi este însoțit de numeroase citate din marile personalități ale lumii, mărturii oferite de tineri și imagini din Țara Sfântă.
Y – Biblia. Biblia Bisericii Catolice pentru tineri
Youcat : româna : Catehismul Bisericii Catolice pentru tineri
***

Youcat este o carte dedicata tinerilor, care vrea sa-i ajute sa înteleaga mai bine credinta Bisericii Catolice, asa cum a fost ea formulata în Catehismului Bisericii Catolice, publicat la treizeci de ani dupa încheierea Conciliului al II-lea din Vatican (1962-1965). Nascut din initiativa Conferintei Episcopilor din Austria, Youcat preia structura traditionala a Catehismului cu întrebari si raspunsuri, dar o îmbraca cu fotografii si reprezentari artistice, precum si cu elemente complementare, cum ar fi citate din Sfânta Scriptura si din mari personalitati ale Bisericii.

Youcat : româna : Catehismul Bisericii Catolice pentru tineri

Reviste

Conciliul al II-lea din Vatican: „semn al timpului” pentru Biserică şi pentru lume (II)

XVIII/ 35 (2015), 140 p., 17x24, 1453-8075, 9 lei.
Conciliul al II-lea din Vatican: „semn al timpului” pentru Biserică şi pentru lume (II)
Conciliul al II-lea din Vatican: „semn al timpului” pentru Biserică şi pentru lume (I)

XVII/ 34 (2014), 122 p., 17x24, 1453-8075, 9 lei.
Conciliul al II-lea din Vatican: „semn al timpului” pentru Biserică şi pentru lume (I)
Rolul Bisericii Catolice din Europa de Est la căderea comunismului

XVII/ 33 (2014), 111 p., 17x24, 1453-8075, 9 lei.
Rolul Bisericii Catolice din Europa de Est la căderea comunismului
Creştinul între trecut şi prezent

XVI/ 32 (2013), 156 p., 17x24, 1453-8075, 9 lei.
Creştinul între trecut şi prezent
Credinţa dintotdeauna şi omul de astăzi

XVI/ 31 (2013), 152 p., 17x24, 1453-8075, 9 lei.
Credinţa dintotdeauna şi omul de astăzi