en-USro-RO

| Login
24 februarie 2018
Preotia. Teologie si spiritualitate
Mario Caprioli
Preotia. Teologie si spiritualitate
Colectia: Tratate de teologie

An aparitie: 2003 Format: 14x20
Editie: I ISBN: 973-8474-16-2
Pagini: 320 p. Pret: 6.5 RON

Cumpara online de la Libraria Sapientia
Vizualizeaza online aici.

Preotia. Teologie si spiritualitate a lui Mario Caprioli (O.C.D.) este o încercare de a prezenta preotul si viata preoteasca în viziunea documentului conciliar Presbyterorum ordinis.
  „Oamenii din timpul nostru, uneori în mod involuntar, cer credinciosilor nu numai sa le vorbeasca despre Cristos, dar, într-un anumit sens, sa-l si vada” (NMI 16). Cu atât mai mult în preot. În complexitatea lumii contemporane, preotul ramâne omul lui Dumnezeu.
  Preotul diecezan are o spiritualitate proprie, distincta de cea a calugarilor si de cea a laicilor, ajunge la sfintenie în modul sau propriu, daca îsi îndeplineste îndatoririle cu sinceritate si statornicie în Duhul lui Cristos. O spiritualitate proprie comporta, asadar, depasirea unui individualism apostolic si a unei mentalitati fac totum.
  Cele noua capitole ale cartii se conduc dupa o logica evidenta: în primele doua se delineaza un tablou al preotiei în secolul al XX-lea, cu dezbaterile asupra spiritualitatii clerului diecezan, autorii care au aparat-o, papii care au scris despre viata preoteasca, precum si definitiile care se prezinta ca raspunsuri la întrebarea „Cine este preotul ?”.
  Dupa aceasta prezentare sunt tratate fiecare dintre cele 22 de numere ale documentului PO, în capitole care au ca titlu: „Prezbiteratul în misiunea Bisericii”, „Ministeriul prezbiteral”, „Preotie si sfintenie”, „Virtutile preotesti”, „Ajutoare pentru viata prezbiterilor”.
  Înaintea capitolului conclusiv: Ce preotie pentru viitor?, autorul încearca o sinteza doctrinala în jurul a câtorva dimensiuni ale vietii preotesti care reies din lectura si din aprofundarea învataturii expuse în capitolele precedente.
  Desi se refera în mod cu totul special la viata preotului, aceasta carte va putea fi citita atât de laici, cât si de persoanele consacrate care vor gãsi în ea foarte multe aspecte comune tuturor credinciosilor cât priveste viata spiritualã, dar si puncte specifice prezbiterilor.
  Aceasta lucrare este o contributie în drumul eclezial la începutul mileniului al treilea, un material deosebit de valoros pentru formarea viitorilor preoti si un ajutor acordat preotilor diecezani pentru a trai esentialul ministeriului lor, pentru „a reînflacara darul lui Dumnezeu” (2Tim 1,6) care este în ei.

C. Fodor

Autori - date biografice:
Mario Caprioli Mario Caprioli s-a nascut în anul 1928, în localitatea Remedello (Italia). A fost preot carmelitan si profesor al Institutului Pontifical de Spiritualitate „Teresianum” din Roma., al carui vicerector a fost între anii 19...
Comentarii Momentan nu sunt comentarii. Poti fi primul care posteaza un comentariu.

Posteaza comentariu

Nume (necesar)

Email (necesar)

Website

CAPTCHA image
Enter the code shown above:

Cautare Carti

Indice Alfabetic Carti

1 A B C D E F G H I J K L M N O P Q R S T U V W X Y Z

Va recomandam

YOUCAT : carte de rugăciuni pentru tineri
Georg von Lengerke, Dörte Schrömges
Această carte va fi un ajutor în drumul de rugăciune al prieteniei cu Dumnezeu. Ea conține rugăciuni vechi și noi, pentru zilele bune sau rele, sau care se spun noaptea. Găsești rugăciuni luate din Sfânta Scriptură, rugăciuni ale celor mai evlavioși oameni din istorie și ale oamenilor de astăzi.Cartea este alcătuită din două părți: prima parte este o rugăciune ritmată, dimineața și seara, timp de două săptămâni. Cea de-a doua parte este o colecție de rugăciuni pe diferite teme și intenţii.
YOUCAT : carte de rugăciuni pentru tineri
Y – Biblia. Biblia Bisericii Catolice pentru tineri
Conferința Episcopilor din Austria, coord.
Păstrând același stil grafic de la YouCat, editorii au reușit să realizeze o bogată selecție de texte biblice care să-i conducă pe tineri la o bună cunoaștere a Sfintei Scripturi. O echipă de bibliști renumiți a scris introducerile la cărțile biblice și explicațiile la textele biblice mai dificile. Textul Sfintei Scripturi este însoțit de numeroase citate din marile personalități ale lumii, mărturii oferite de tineri și imagini din Țara Sfântă.
Y – Biblia. Biblia Bisericii Catolice pentru tineri
Youcat : româna : Catehismul Bisericii Catolice pentru tineri
***

Youcat este o carte dedicata tinerilor, care vrea sa-i ajute sa înteleaga mai bine credinta Bisericii Catolice, asa cum a fost ea formulata în Catehismului Bisericii Catolice, publicat la treizeci de ani dupa încheierea Conciliului al II-lea din Vatican (1962-1965). Nascut din initiativa Conferintei Episcopilor din Austria, Youcat preia structura traditionala a Catehismului cu întrebari si raspunsuri, dar o îmbraca cu fotografii si reprezentari artistice, precum si cu elemente complementare, cum ar fi citate din Sfânta Scriptura si din mari personalitati ale Bisericii.

Youcat : româna : Catehismul Bisericii Catolice pentru tineri

Reviste

Conciliul al II-lea din Vatican: „semn al timpului” pentru Biserică şi pentru lume (II)

XVIII/ 35 (2015), 140 p., 17x24, 1453-8075, 9 lei.
Conciliul al II-lea din Vatican: „semn al timpului” pentru Biserică şi pentru lume (II)
Conciliul al II-lea din Vatican: „semn al timpului” pentru Biserică şi pentru lume (I)

XVII/ 34 (2014), 122 p., 17x24, 1453-8075, 9 lei.
Conciliul al II-lea din Vatican: „semn al timpului” pentru Biserică şi pentru lume (I)
Rolul Bisericii Catolice din Europa de Est la căderea comunismului

XVII/ 33 (2014), 111 p., 17x24, 1453-8075, 9 lei.
Rolul Bisericii Catolice din Europa de Est la căderea comunismului
Creştinul între trecut şi prezent

XVI/ 32 (2013), 156 p., 17x24, 1453-8075, 9 lei.
Creştinul între trecut şi prezent
Credinţa dintotdeauna şi omul de astăzi

XVI/ 31 (2013), 152 p., 17x24, 1453-8075, 9 lei.
Credinţa dintotdeauna şi omul de astăzi