en-USro-RO

| Login
24 februarie 2018
Euharistia edifica Biserica locala
Eduard Ferent
Euharistia edifica Biserica locala
Colectia: Tratate de teologie

An aparitie: 2004 Format: 11x17
Editie: I ISBN: 973-8474-39-6
Pagini: 170 p. Pret: 3.5 RON

Cumpara online de la Libraria Sapientia
Vizualizeaza online aici.

Sinodul diecezan al Bisericii locale de Iasi fiind înca în plina desfasurare ne anga­jeaza pe toti, cler si credinciosi, pe drumul comun al adâncirii credintei în vederea îmbunatatirii vietii noastre crestine. Înca de la începutul sau, 8 decembrie 2001, per­sonal mi-am propus sa adâncesc mai profund continutul doctrinei Conciliului al II-lea din Vatican pentru ca, însusindu-mi o noua si mai clara constiinta despre fiinta sacra­mentala a Bisericii locale, sa pot participa efectiv la îmbunatatirea atitudinilor exis­tentiale ale acelora cu care veneam nemijlocit în contact pastoral. În acest scop, anul acesta, dupa publicarea lucrarii Mariologia: Maria în misterul lui Cristos si al Bisericii, m-am decis sa prezint cititorilor cartea de fata dedicata Euha­ristiei, fiind taina împaratiei, izvorul si culmea întregii vieti a Bisericii. Cartea repre­zinta un rezumat al prelegerilor tinute preotilor catolici din Dieceza de Iasi, anul acesta, în cadrul cursului de perfectionare teologica. Începând cu aprofundarea prin­cipiului fundamental în teologia dogmatica, acela al integrarii teologice, în continuare am tratat despre misterul sfintei Euharistii, sacramentul jertfei Calvarului si al pre­zentei reale si personale a Domnului în speciile euharistice. Urmeaza un capitol aparte dedicat raportului dintre Duhul Sfânt si Euharistie, caruia i-am anexat si con­tinutul omiliei tinute de mine anul acesta în catedrala din Iasi, cu ocazia solemnitatii Trupului Domnului.
  Cartea o dedic în special colegilor mei de apostolat, slujitorilor cuvântului si savâr­sitorilor sfintelor taine, dar sper sa aduca roade si în rândul credinciosilor nostri care participa cu atâta fervoare la sfânta Liturghie.

E. Ferent

Comentarii Momentan nu sunt comentarii. Poti fi primul care posteaza un comentariu.

Posteaza comentariu

Nume (necesar)

Email (necesar)

Website

CAPTCHA image
Enter the code shown above:

Cautare Carti

Indice Alfabetic Carti

1 A B C D E F G H I J K L M N O P Q R S T U V W X Y Z

Va recomandam

YOUCAT : carte de rugăciuni pentru tineri
Georg von Lengerke, Dörte Schrömges
Această carte va fi un ajutor în drumul de rugăciune al prieteniei cu Dumnezeu. Ea conține rugăciuni vechi și noi, pentru zilele bune sau rele, sau care se spun noaptea. Găsești rugăciuni luate din Sfânta Scriptură, rugăciuni ale celor mai evlavioși oameni din istorie și ale oamenilor de astăzi.Cartea este alcătuită din două părți: prima parte este o rugăciune ritmată, dimineața și seara, timp de două săptămâni. Cea de-a doua parte este o colecție de rugăciuni pe diferite teme și intenţii.
YOUCAT : carte de rugăciuni pentru tineri
Y – Biblia. Biblia Bisericii Catolice pentru tineri
Conferința Episcopilor din Austria, coord.
Păstrând același stil grafic de la YouCat, editorii au reușit să realizeze o bogată selecție de texte biblice care să-i conducă pe tineri la o bună cunoaștere a Sfintei Scripturi. O echipă de bibliști renumiți a scris introducerile la cărțile biblice și explicațiile la textele biblice mai dificile. Textul Sfintei Scripturi este însoțit de numeroase citate din marile personalități ale lumii, mărturii oferite de tineri și imagini din Țara Sfântă.
Y – Biblia. Biblia Bisericii Catolice pentru tineri
Youcat : româna : Catehismul Bisericii Catolice pentru tineri
***

Youcat este o carte dedicata tinerilor, care vrea sa-i ajute sa înteleaga mai bine credinta Bisericii Catolice, asa cum a fost ea formulata în Catehismului Bisericii Catolice, publicat la treizeci de ani dupa încheierea Conciliului al II-lea din Vatican (1962-1965). Nascut din initiativa Conferintei Episcopilor din Austria, Youcat preia structura traditionala a Catehismului cu întrebari si raspunsuri, dar o îmbraca cu fotografii si reprezentari artistice, precum si cu elemente complementare, cum ar fi citate din Sfânta Scriptura si din mari personalitati ale Bisericii.

Youcat : româna : Catehismul Bisericii Catolice pentru tineri

Reviste

Conciliul al II-lea din Vatican: „semn al timpului” pentru Biserică şi pentru lume (II)

XVIII/ 35 (2015), 140 p., 17x24, 1453-8075, 9 lei.
Conciliul al II-lea din Vatican: „semn al timpului” pentru Biserică şi pentru lume (II)
Conciliul al II-lea din Vatican: „semn al timpului” pentru Biserică şi pentru lume (I)

XVII/ 34 (2014), 122 p., 17x24, 1453-8075, 9 lei.
Conciliul al II-lea din Vatican: „semn al timpului” pentru Biserică şi pentru lume (I)
Rolul Bisericii Catolice din Europa de Est la căderea comunismului

XVII/ 33 (2014), 111 p., 17x24, 1453-8075, 9 lei.
Rolul Bisericii Catolice din Europa de Est la căderea comunismului
Creştinul între trecut şi prezent

XVI/ 32 (2013), 156 p., 17x24, 1453-8075, 9 lei.
Creştinul între trecut şi prezent
Credinţa dintotdeauna şi omul de astăzi

XVI/ 31 (2013), 152 p., 17x24, 1453-8075, 9 lei.
Credinţa dintotdeauna şi omul de astăzi