en-USro-RO

| Login
24 februarie 2018
Formarea integrala a preotului
Marcial Maciel
Formarea integrala a preotului
Colectia: Tratate de teologie

An aparitie: 2001 Format: 14x20
Editie: I ISBN: 973-85021-8-7
Pagini: 298 p. Pret: 3.5 RON

Cumpara online de la Libraria Sapientia
Vizualizeaza online aici.

Aceasta carte este un omagiu adus iubirii lui Dumnezeu. Un raspuns la iubirea sa ferma care continua sa trimita lucratori în secerisul sau. E necesar sa-i raspundem lui Dumnezeu, cautând sa formam cât mai bine pe acei tineri pe care el îi cheama la slujirea sa pentru binele oamenilor.
  Înca din timpul Conciliului al II-lea din Vatican, s-a simtit exigenta de a reînnoi si de a îmbunatati sistemele si programele de formare sacerdotala „în circumstantele actuale”. Tema formarii sacerdotale cuprinde aspecte foarte variate si complexe.
  Autorul lucreaza de ani întregi cu o echipa de pedagogi si formatori într-un proiect de sistematizare a experientei formative. Aceasta i-a dat posibilitatea de a aduna tot acel sistem si de a-l oferi ca o contributie ulterioara la un dialog deschis care sa îmbogateasca reflectia ecleziala asupra formarii sacerdotale.
  Paginile care urmeaza ofera o experienta de viata si sunt îndreptate catre aceia care trebuie sa realizeze la persoana întâi aceasta experienta vie ca responsabili ai unui seminar sau ai unui centru de formare. Aceasta carte prezinta îndeosebi reflectii si sugestii de natura practica si legate de experienta. Elementele doctrinale si teoretice care sunt reunite aici sunt legate de practica pedagogica.
  Punctul de vedere al acestei carti se situeaza, fundamental, în cultura occidentala. Vor fi elemente care ar putea sau ar trebui sa fie interpretate si adaptate la alte medii dupa criteriile unei necesare si corecte înculturari. Acelasi lucru este valabil relativ la cadrul institutional: este evident ca nu e acelasi lucru a forma preoti diecezani si a forma calugari care se pregatesc la preotie. Cu toate acestea, esentialul formarii sacerdotale este acelasi atât pentru preotii seculari cât si pentru cei regulari.
  Aspectele legate de formarea sacerdotala sunt multiple. De aceea, primul efort al acestei lucrari este dedicat reflectiei asupra identitatii si misiunii preotului. Cu aceasta perspectiva, sunt comentate câteva principii educative care pot fi întelese ca si coloane sau principii fundamentale ale formarii sacerdotale. Pe ele trebuie construit edificiul complex al pregatirii integrale a preotului, care poate fi subdivizat în patru sfere ale formarii: formarea spirituala, umana, intelectuala si pastorala. Însa toate acestea sunt pura utopie daca nu exista oameni care sa contribuie la realizarea acestui proiect. De fapt, lor le sunt adresate aceste pagini. În continuare, se vorbeste despre formator, despre figura sa si despre munca sa, deoarece pregatirea aspirantului se realizeaza obligatoriu într-un Centru de Formare, în interiorul unui spatiu determinat. Acest centru trebuie sa fie într-adevar un ambient formativ. În sfârsit, formarea unui preot este un proces lent si progresiv, care trece prin diferite momente si perioade. Este necesar sa adaptam întregul sistem educativ în functie de diferitele stadii ale formarii sacerdotale.
  Autorul este convins ca, daca se lucreaza cu entuziasm, folosind toate mijloacele posibile, se poate obtine mult. În sensul acesta, formatorii trebuie sa aiba idei clare si sa le aplice cu fermitate.
  Lectura cartii este utila atât pentru cei care sunt implicati acum în procesul de formare cât si pentru acei lucratori care trudesc deja în secerisul Domnului.

I. Rachiteanu

Autori - date biografice:
Marcial Maciel Marcial Maciel a fost un preot mexican, nascut în anul 1920, în localitatea Cotija de la Paz, Michoacán. A înfiintat în anul 1941 Asociatia sacerdotala „Legionarii lui Cristos” (pe care a condus-o pâna...
Comentarii Momentan nu sunt comentarii. Poti fi primul care posteaza un comentariu.

Posteaza comentariu

Nume (necesar)

Email (necesar)

Website

CAPTCHA image
Enter the code shown above:

Cautare Carti

Indice Alfabetic Carti

1 A B C D E F G H I J K L M N O P Q R S T U V W X Y Z

Va recomandam

YOUCAT : carte de rugăciuni pentru tineri
Georg von Lengerke, Dörte Schrömges
Această carte va fi un ajutor în drumul de rugăciune al prieteniei cu Dumnezeu. Ea conține rugăciuni vechi și noi, pentru zilele bune sau rele, sau care se spun noaptea. Găsești rugăciuni luate din Sfânta Scriptură, rugăciuni ale celor mai evlavioși oameni din istorie și ale oamenilor de astăzi.Cartea este alcătuită din două părți: prima parte este o rugăciune ritmată, dimineața și seara, timp de două săptămâni. Cea de-a doua parte este o colecție de rugăciuni pe diferite teme și intenţii.
YOUCAT : carte de rugăciuni pentru tineri
Y – Biblia. Biblia Bisericii Catolice pentru tineri
Conferința Episcopilor din Austria, coord.
Păstrând același stil grafic de la YouCat, editorii au reușit să realizeze o bogată selecție de texte biblice care să-i conducă pe tineri la o bună cunoaștere a Sfintei Scripturi. O echipă de bibliști renumiți a scris introducerile la cărțile biblice și explicațiile la textele biblice mai dificile. Textul Sfintei Scripturi este însoțit de numeroase citate din marile personalități ale lumii, mărturii oferite de tineri și imagini din Țara Sfântă.
Y – Biblia. Biblia Bisericii Catolice pentru tineri
Youcat : româna : Catehismul Bisericii Catolice pentru tineri
***

Youcat este o carte dedicata tinerilor, care vrea sa-i ajute sa înteleaga mai bine credinta Bisericii Catolice, asa cum a fost ea formulata în Catehismului Bisericii Catolice, publicat la treizeci de ani dupa încheierea Conciliului al II-lea din Vatican (1962-1965). Nascut din initiativa Conferintei Episcopilor din Austria, Youcat preia structura traditionala a Catehismului cu întrebari si raspunsuri, dar o îmbraca cu fotografii si reprezentari artistice, precum si cu elemente complementare, cum ar fi citate din Sfânta Scriptura si din mari personalitati ale Bisericii.

Youcat : româna : Catehismul Bisericii Catolice pentru tineri

Reviste

Conciliul al II-lea din Vatican: „semn al timpului” pentru Biserică şi pentru lume (II)

XVIII/ 35 (2015), 140 p., 17x24, 1453-8075, 9 lei.
Conciliul al II-lea din Vatican: „semn al timpului” pentru Biserică şi pentru lume (II)
Conciliul al II-lea din Vatican: „semn al timpului” pentru Biserică şi pentru lume (I)

XVII/ 34 (2014), 122 p., 17x24, 1453-8075, 9 lei.
Conciliul al II-lea din Vatican: „semn al timpului” pentru Biserică şi pentru lume (I)
Rolul Bisericii Catolice din Europa de Est la căderea comunismului

XVII/ 33 (2014), 111 p., 17x24, 1453-8075, 9 lei.
Rolul Bisericii Catolice din Europa de Est la căderea comunismului
Creştinul între trecut şi prezent

XVI/ 32 (2013), 156 p., 17x24, 1453-8075, 9 lei.
Creştinul între trecut şi prezent
Credinţa dintotdeauna şi omul de astăzi

XVI/ 31 (2013), 152 p., 17x24, 1453-8075, 9 lei.
Credinţa dintotdeauna şi omul de astăzi