en-USro-RO

| Login
24 februarie 2018
Anton Durcovici. Lectii tomiste despre Dumnezeu (1936-1940)
Danca Wilhelm, coord.
Anton Durcovici. Lectii tomiste despre Dumnezeu (1936-1940)
Colectia: Tratate de teologie

An aparitie: 2008 Format: 17x24
Editie: I ISBN: 978-973-8980-30-3
Pagini: 528 p. Pret: 50 RON

Cumpara online de la Libraria Sapientia
Vizualizeaza online aici.

Pentru Dieceza de Iasi, anul 2008 are o semnificatie deosebita - aniversarea a 120 de ani de la nasterea episcopului martir dr. Anton Durcovici (s-a nascut la 17 mai 1888), precum si 60 de ani de la consacrarea sa episcopala (5 aprilie 1948). Aceasta personalitate catolica de exceptie este o icoana a Bisericii Catolice din România, martirizata cumplit în anii comunismului. Generatiile actuale, care nu au cunoscut aceasta persecutie, sunt invitate în constiinta sa se aplece cu respect în fata episcopilor martiri si a crestinilor care nu au cedat compromisurilor vremelnice, ci au pastrat vie flacara credintei.
  În acest an aniversar - 2008 - Editura "Sapientia" ofera un prinos de calda recunostinta personalitatii episcopului Durcovici prin aparitia volumului Anton Durcovici. Lectii tomiste despre Dumnezeu (1936-1940), editat prin grija pr. prof. dr. Wilhelm Danca.
  Trebuie sa mentionam ca acest volum este un text-document, care vede pentru prima data lumina tiparului. Destinul autorului a fost tragic, dar din fericire, manuscrisul pretios al cursului de filozofie pe care l-a tinut între anii 1936-1940, la catedrala "Sfântul Iosif" din Bucuresti, pentru intelectualii bucuresteni interesati de cunoasterea filozofiei Doctorului Angelic - sfântul Toma de Aquino (1225-1274).
  Prezentul volum a fost pregatit timp de doi ani de parintele Danca. Sfintia sa a cercetat cu acribie acest curs, care se afla în custodia Arhivei Episcopiei Romano-Catolice de Iasi. Pasiunea coordonatorului pentru filozofia tomista, dar si sprijinul acordat de Mons. Petru Gherghel, episcop de Iasi, si de Mons. Ioan Robu, arhiepiscop de Bucuresti, a dat viata unui document de exceptie, amenintat sa ramâna în umbra arhivelor. Se cuvine pe aceasta cale sa le multumim pentru punerea în circuitul cultural a acestei comori de reflectie a unui om care toata viata a trait conform principiului sentire cum Ecclesia.
  Cursul Mons. Durcovici are ca scop primar cunoasterea, apropierea si prietenia cu Dumnezeu. Ne dorim ca cititorii sa ajunga la acest scop si sa înalte un gând de rugaciune pentru pastorul Anton Durcovici, care a lucrat cu mult zel pentru poporul crestin si care a încercat toata viata sa-i constientizeze pe oameni ca într-adevar, beatus populus cuius Deus Dominus ("Fericit poporul al carui Dumnezeu este Domnul" - deviza de pe stema sa episcopala).

Comentarii Momentan nu sunt comentarii. Poti fi primul care posteaza un comentariu.

Posteaza comentariu

Nume (necesar)

Email (necesar)

Website

CAPTCHA image
Enter the code shown above:

Cautare Carti

Indice Alfabetic Carti

1 A B C D E F G H I J K L M N O P Q R S T U V W X Y Z

Va recomandam

YOUCAT : carte de rugăciuni pentru tineri
Georg von Lengerke, Dörte Schrömges
Această carte va fi un ajutor în drumul de rugăciune al prieteniei cu Dumnezeu. Ea conține rugăciuni vechi și noi, pentru zilele bune sau rele, sau care se spun noaptea. Găsești rugăciuni luate din Sfânta Scriptură, rugăciuni ale celor mai evlavioși oameni din istorie și ale oamenilor de astăzi.Cartea este alcătuită din două părți: prima parte este o rugăciune ritmată, dimineața și seara, timp de două săptămâni. Cea de-a doua parte este o colecție de rugăciuni pe diferite teme și intenţii.
YOUCAT : carte de rugăciuni pentru tineri
Y – Biblia. Biblia Bisericii Catolice pentru tineri
Conferința Episcopilor din Austria, coord.
Păstrând același stil grafic de la YouCat, editorii au reușit să realizeze o bogată selecție de texte biblice care să-i conducă pe tineri la o bună cunoaștere a Sfintei Scripturi. O echipă de bibliști renumiți a scris introducerile la cărțile biblice și explicațiile la textele biblice mai dificile. Textul Sfintei Scripturi este însoțit de numeroase citate din marile personalități ale lumii, mărturii oferite de tineri și imagini din Țara Sfântă.
Y – Biblia. Biblia Bisericii Catolice pentru tineri
Youcat : româna : Catehismul Bisericii Catolice pentru tineri
***

Youcat este o carte dedicata tinerilor, care vrea sa-i ajute sa înteleaga mai bine credinta Bisericii Catolice, asa cum a fost ea formulata în Catehismului Bisericii Catolice, publicat la treizeci de ani dupa încheierea Conciliului al II-lea din Vatican (1962-1965). Nascut din initiativa Conferintei Episcopilor din Austria, Youcat preia structura traditionala a Catehismului cu întrebari si raspunsuri, dar o îmbraca cu fotografii si reprezentari artistice, precum si cu elemente complementare, cum ar fi citate din Sfânta Scriptura si din mari personalitati ale Bisericii.

Youcat : româna : Catehismul Bisericii Catolice pentru tineri

Reviste

Conciliul al II-lea din Vatican: „semn al timpului” pentru Biserică şi pentru lume (II)

XVIII/ 35 (2015), 140 p., 17x24, 1453-8075, 9 lei.
Conciliul al II-lea din Vatican: „semn al timpului” pentru Biserică şi pentru lume (II)
Conciliul al II-lea din Vatican: „semn al timpului” pentru Biserică şi pentru lume (I)

XVII/ 34 (2014), 122 p., 17x24, 1453-8075, 9 lei.
Conciliul al II-lea din Vatican: „semn al timpului” pentru Biserică şi pentru lume (I)
Rolul Bisericii Catolice din Europa de Est la căderea comunismului

XVII/ 33 (2014), 111 p., 17x24, 1453-8075, 9 lei.
Rolul Bisericii Catolice din Europa de Est la căderea comunismului
Creştinul între trecut şi prezent

XVI/ 32 (2013), 156 p., 17x24, 1453-8075, 9 lei.
Creştinul între trecut şi prezent
Credinţa dintotdeauna şi omul de astăzi

XVI/ 31 (2013), 152 p., 17x24, 1453-8075, 9 lei.
Credinţa dintotdeauna şi omul de astăzi