en-USro-RO

| Login
4 februarie 2018

Exista oameni pe care i-ai întâlnit cândva si de care iti amintesti cu drag si acum, dupa multi ani. Ai vrea sa le vorbesti si sa-ti vorbeasca. Exista oameni despre care doar ai auzit si care ai vrea sa-ti vorbeasca si sa le vorbesti.
La fel se întâmpla si cu cartile. Ele reflecta sufletul omului si revarsarea lui de sinceritate. Ele transmit o comoara atât de bogata încât îmbratiseaza oameni de bunavointa, anulând timpul si spatiul ce-l separa pe autor de cititor. Cu cât vorbesc despre un adevar mai înalt, cu atât sunt mai de dorit. Când vorbesc despre Dumnezeu, adevarul lor cuprinde în sine lumea întreaga, privita sub visione Dei.

Editura Sapientia va ofera posibilitatea de a patrunde în aceasta lumea care sopteste cuvintele psalmistului:

Multi spun: „Cine ne va arata ce este bine?”
Fa sa rasara peste noi, Doamne, lumina fetei tale!

Va recomandam

Drama pătimirii Domnului
Claudiu Dumea
Întreaga carte a autorului este o explicaţie amănunţită a acestei „piese de teatru” a pătimirii lui Cristos, căruia i se înscenează o parodie de proces, cu martori mincinoşi, cu interese perfide, cu grave încălcări ale legii.
Drama pătimirii Domnului
Moartea lui Mesia, din Ghetsemani până la mormânt. Un comentariu asupra pătimirii din cele patru Evanghelii, I-II
Raymond E. Brown
Relatarea Pătimirii, care cuprinde arestarea, judecarea, executarea şi înmormântarea (deci de la Ghetsemani la mormânt), constituie, în toate Evangheliile, cel mai lung şir de evenimente relatate consecutiv avându-l în centru pe Isus.
Moartea lui Mesia, din Ghetsemani până la mormânt. Un comentariu asupra pătimirii din cele patru Evanghelii, I-II
Din înaltimea crucii
J. Fulton Sheen

Ultimele sapte cuvinte spuse de Isus pe cruce au fost obiectul multor interpretari, dar si deschizatoare de noi drumuri pentru o întelegere mai profunda a misterului pascal al lui Cristos si pentru o convertire mai intensa a credinciosilor.

Din înaltimea crucii
Patimirea lui Isus. Ceea ce s-a întâmplat cu adevarat
Jean Delumeau, Gérard Billon

Figura lui Isus continua, din fericire, sa atraga multimile si chiar simpatia unor oameni care nu sunt crestini. Succesul Bibliei ramâne nedezmintit. Pentru crestini, punctul culminant al Bibliei îl reprezinta patimirea urmata de învierea lui Cristos.

Patimirea lui Isus. Ceea ce s-a întâmplat cu adevarat

Reviste

Nu au fost gasite articole.