en-USro-RO

| Login
16 decembrie 2017
Fericitul Ioan Paul al II-lea, Papa

Se stabileste ca în cursul anului care urmeaza dupa beatificarea lui Ioan Paul al II-lea, adica pâna la 1 mai 2012, sa se poata celebra o sfânta Liturghie de multumire adusa lui Dumnezeu în locuri si zile semnificative. Responsabilitatea de a stabili ziua sau zilele, precum si locul sau locurile de adunare a poporului lui Dumnezeu, revine episcopului diecezan pentru dieceza sa.

Continuare
Editura Sapientia premiata la Salonul International de carte româneasca, editia a XX-a

Biblioteca Judeteana „Gh. Asachi” din Iasi a organizat, în perioada 29-30 septembrie 2011, cea de-a XX-a editie a Salonului International de Carte Româneasca. Acest eveniment prestigios a avut loc la Casa de Cultura a Municipiului Iasi „Mihai Ursachi”, la Showroom-ul „Palas” din Iasi si în alte locatii pregatite special în acest scop si a cuprins mese rotunde, expozitii si lansari de carte, un numar de 22 de edituri din tara si din strainatate venind cu propuneri editoriale din diferite domenii. Printre aceste edituri s-a numarat si Editura Sapientia a Institutului Teologic Romano-Catolic „Sf. Iosif” din Iasi, care a devenit deja o prezenta constanta în rândul editurilor cu profil religios.

Continuare
Lansare de carte la Baia Mare: Cred în Biserica una, sfânta, catolica si apostolica

Editura Sapientia a organizat lansarea celei mai recente aparitii editoriale Cred în Biserica una, sfânta, catolica ?i apostolica a cunoscutului autor de spiritualitate, pr. prof. Claudiu Dumea, care activeaza ca profesor si confesor la Institutul Teologic Romano-Catolic „Sf. Iosif” din Iasi. Evenimentul a avut loc duminica, 25 septembrie 2011, în cadrul Sfintei Liturghii celebrata în Parohia Romano-Catolica „Sf. Iosif” din Baia Mare. La acest eveniment au participat autorul cartii, pr. prof. Claudiu Dumea; pr. prof. dr. Stefan Lupu, director coordonator al Editurii Sapientia a Institutului Teologic Romano-Catolic „Sf. Iosif” din Iasi, precum si numerosi credinciosi si persoane interesate de cultura religioasa catolica.

Continuare
Prezentarea “Dogmaticii Catolice” la Bucuresti, Bacau si Iasi

Editura Sapientia a Institutului Teologic Romano-Catolic „Sf. Iosif” din Iasi, în colaborare cu Academia Teologica „Anton Durcovici” din Bucure?ti, organizeaza în ziua de sâmbata, 28 mai 2011, începând cu ora ora 16.00, la Institutul Teologic Romano-Catolic Bucuresti (în curtea Catedralei „Sf. Iosif” din Bucuresti, str. G-ral Berthelot 19) prezentarea lucrarii Dogmatica catolica, scrisa de Leo Scheffczyk si Anton Ziegenaus, tradusa în limba româna de domnul Wilhelm Tauwinkl.

Continuare

Monseniorul Stanislaw Dziwisz, cardinal si arhiepiscop de Cracovia (Polonia), însotit de PS Petru Gherghel si de PS Aurel Perca, a vizitat vineri, 20 mai 2011, Institutul Teologic Romano-Catolic „Sfântul Iosif” din Iasi si a celebrat Sfânta Liturghie pontificala în limba latina în Capela Institutului, începând cu ora 18.00. Cardinalul Stanislaw Dziwisz este în vizita în România în perioada 18-22 mai, fiind prezent în Bucuresti, Iasi si Poiana Micului. Eminenta Sa este însotit de secretarul personal, Mons. Dariusz Ras.

Continuare

Institutul Teologic Romano-Catolic din Iasi organizeaza în anul academic 2010-2011 o serie de conferinte si dezbateri publice cu tema „Biserica si secularizarea. Provocari si strategii pastorale”. Joi, 19 mai 2011, de la ora 17.00, Institutul va gazdui în aula magna conferinta „Secularizarea provocata de stiinta” sustinuta de Mons. Marcelo Sanchez Sorondo.

Continuare

    Joi, 3 martie 2011, Institutul Teologic Romano-Catolic „Sf. Iosif” din Iasi a fost onorat sa-l primeasca pe Mons. Roland Minnerath, arhiepiscop si mitropolit de Dijon (Franta), care a sustinut în aula magna  a Institutului conferinta „Evanghelizare si postmodernitate”, din cadrul seriei de manifestari academice dedicate temei „Biserica si secularizarea. Provocari si strategii pastorale”, pe care Institutul o propune celor interesati de raspândirea mesajului evanghelic în contextul societatii actuale.

Continuare
Institutul Teologic Romano-Catolic din Iasi organizeaza în anul academic 2010-2011 o serie de conferinte si dezbateri publice tema „Biserica si secularizarea. Provocari si strategii pastorale”. Joi, 13 ianuarie 2011, de la ora 17.00, Institutul va gazdui în aula magna
conferinta „Strigatul unui pastor si terapia moravurilor credinciosilor sai” sustinuta de pr. prof. dr. Eduard Ferent. 
Continuare

Pentru viata care trebuie sa se nasca

Politica, economia si lumea comunicatiei trebuie sa promoveze „o cultura care respecta viata” favorizând primirea ei si dezvoltarea ei. Asta a recomandat Papa sâmbata seara, prezidând în Bazilica „Sfântul Petru” o veghe de rugaciune pentru viata care trebuie sa se nasca, cu ocazia primelor vespere ale primei duminici din Advent.


Continuare

Institutul Teologic Romano-Catolic „Sf. Iosif” va invita sa luati parte la Concertul de Craciun 2010, sustinut de corul Seminarului, condus de pr. dr. Florin Spatariu.
Continuare
Pagina 3 din 4First   Precedentul   1  2  [3]  4  Urmatorul   Ultimul   

Va recomandam

YOUCAT : carte de rugăciuni pentru tineri
Georg von Lengerke, Dörte Schrömges
Această carte va fi un ajutor în drumul de rugăciune al prieteniei cu Dumnezeu. Ea conține rugăciuni vechi și noi, pentru zilele bune sau rele, sau care se spun noaptea. Găsești rugăciuni luate din Sfânta Scriptură, rugăciuni ale celor mai evlavioși oameni din istorie și ale oamenilor de astăzi.Cartea este alcătuită din două părți: prima parte este o rugăciune ritmată, dimineața și seara, timp de două săptămâni. Cea de-a doua parte este o colecție de rugăciuni pe diferite teme și intenţii.
YOUCAT : carte de rugăciuni pentru tineri
Y – Biblia. Biblia Bisericii Catolice pentru tineri
Conferința Episcopilor din Austria, coord.
Păstrând același stil grafic de la YouCat, editorii au reușit să realizeze o bogată selecție de texte biblice care să-i conducă pe tineri la o bună cunoaștere a Sfintei Scripturi. O echipă de bibliști renumiți a scris introducerile la cărțile biblice și explicațiile la textele biblice mai dificile. Textul Sfintei Scripturi este însoțit de numeroase citate din marile personalități ale lumii, mărturii oferite de tineri și imagini din Țara Sfântă.
Y – Biblia. Biblia Bisericii Catolice pentru tineri
Youcat : româna : Catehismul Bisericii Catolice pentru tineri
***

Youcat este o carte dedicata tinerilor, care vrea sa-i ajute sa înteleaga mai bine credinta Bisericii Catolice, asa cum a fost ea formulata în Catehismului Bisericii Catolice, publicat la treizeci de ani dupa încheierea Conciliului al II-lea din Vatican (1962-1965). Nascut din initiativa Conferintei Episcopilor din Austria, Youcat preia structura traditionala a Catehismului cu întrebari si raspunsuri, dar o îmbraca cu fotografii si reprezentari artistice, precum si cu elemente complementare, cum ar fi citate din Sfânta Scriptura si din mari personalitati ale Bisericii.

Youcat : româna : Catehismul Bisericii Catolice pentru tineri

Reviste

Conciliul al II-lea din Vatican: „semn al timpului” pentru Biserică şi pentru lume (II)

XVIII/ 35 (2015), 140 p., 17x24, 1453-8075, 9 lei.
Conciliul al II-lea din Vatican: „semn al timpului” pentru Biserică şi pentru lume (II)
Conciliul al II-lea din Vatican: „semn al timpului” pentru Biserică şi pentru lume (I)

XVII/ 34 (2014), 122 p., 17x24, 1453-8075, 9 lei.
Conciliul al II-lea din Vatican: „semn al timpului” pentru Biserică şi pentru lume (I)
Rolul Bisericii Catolice din Europa de Est la căderea comunismului

XVII/ 33 (2014), 111 p., 17x24, 1453-8075, 9 lei.
Rolul Bisericii Catolice din Europa de Est la căderea comunismului
Creştinul între trecut şi prezent

XVI/ 32 (2013), 156 p., 17x24, 1453-8075, 9 lei.
Creştinul între trecut şi prezent
Credinţa dintotdeauna şi omul de astăzi

XVI/ 31 (2013), 152 p., 17x24, 1453-8075, 9 lei.
Credinţa dintotdeauna şi omul de astăzi