en-USro-RO

| Login
4 februarie 2018
Fericitul Ioan Paul al II-lea, Papa

Se stabileste ca în cursul anului care urmeaza dupa beatificarea lui Ioan Paul al II-lea, adica pâna la 1 mai 2012, sa se poata celebra o sfânta Liturghie de multumire adusa lui Dumnezeu în locuri si zile semnificative. Responsabilitatea de a stabili ziua sau zilele, precum si locul sau locurile de adunare a poporului lui Dumnezeu, revine episcopului diecezan pentru dieceza sa.

Continuare
Editura Sapientia premiata la Salonul International de carte româneasca, editia a XX-a

Biblioteca Judeteana „Gh. Asachi” din Iasi a organizat, în perioada 29-30 septembrie 2011, cea de-a XX-a editie a Salonului International de Carte Româneasca. Acest eveniment prestigios a avut loc la Casa de Cultura a Municipiului Iasi „Mihai Ursachi”, la Showroom-ul „Palas” din Iasi si în alte locatii pregatite special în acest scop si a cuprins mese rotunde, expozitii si lansari de carte, un numar de 22 de edituri din tara si din strainatate venind cu propuneri editoriale din diferite domenii. Printre aceste edituri s-a numarat si Editura Sapientia a Institutului Teologic Romano-Catolic „Sf. Iosif” din Iasi, care a devenit deja o prezenta constanta în rândul editurilor cu profil religios.

Continuare
Lansare de carte la Baia Mare: Cred în Biserica una, sfânta, catolica si apostolica

Editura Sapientia a organizat lansarea celei mai recente aparitii editoriale Cred în Biserica una, sfânta, catolica ?i apostolica a cunoscutului autor de spiritualitate, pr. prof. Claudiu Dumea, care activeaza ca profesor si confesor la Institutul Teologic Romano-Catolic „Sf. Iosif” din Iasi. Evenimentul a avut loc duminica, 25 septembrie 2011, în cadrul Sfintei Liturghii celebrata în Parohia Romano-Catolica „Sf. Iosif” din Baia Mare. La acest eveniment au participat autorul cartii, pr. prof. Claudiu Dumea; pr. prof. dr. Stefan Lupu, director coordonator al Editurii Sapientia a Institutului Teologic Romano-Catolic „Sf. Iosif” din Iasi, precum si numerosi credinciosi si persoane interesate de cultura religioasa catolica.

Continuare
Prezentarea “Dogmaticii Catolice” la Bucuresti, Bacau si Iasi

Editura Sapientia a Institutului Teologic Romano-Catolic „Sf. Iosif” din Iasi, în colaborare cu Academia Teologica „Anton Durcovici” din Bucure?ti, organizeaza în ziua de sâmbata, 28 mai 2011, începând cu ora ora 16.00, la Institutul Teologic Romano-Catolic Bucuresti (în curtea Catedralei „Sf. Iosif” din Bucuresti, str. G-ral Berthelot 19) prezentarea lucrarii Dogmatica catolica, scrisa de Leo Scheffczyk si Anton Ziegenaus, tradusa în limba româna de domnul Wilhelm Tauwinkl.

Continuare

Monseniorul Stanislaw Dziwisz, cardinal si arhiepiscop de Cracovia (Polonia), însotit de PS Petru Gherghel si de PS Aurel Perca, a vizitat vineri, 20 mai 2011, Institutul Teologic Romano-Catolic „Sfântul Iosif” din Iasi si a celebrat Sfânta Liturghie pontificala în limba latina în Capela Institutului, începând cu ora 18.00. Cardinalul Stanislaw Dziwisz este în vizita în România în perioada 18-22 mai, fiind prezent în Bucuresti, Iasi si Poiana Micului. Eminenta Sa este însotit de secretarul personal, Mons. Dariusz Ras.

Continuare

Institutul Teologic Romano-Catolic din Iasi organizeaza în anul academic 2010-2011 o serie de conferinte si dezbateri publice cu tema „Biserica si secularizarea. Provocari si strategii pastorale”. Joi, 19 mai 2011, de la ora 17.00, Institutul va gazdui în aula magna conferinta „Secularizarea provocata de stiinta” sustinuta de Mons. Marcelo Sanchez Sorondo.

Continuare

    Joi, 3 martie 2011, Institutul Teologic Romano-Catolic „Sf. Iosif” din Iasi a fost onorat sa-l primeasca pe Mons. Roland Minnerath, arhiepiscop si mitropolit de Dijon (Franta), care a sustinut în aula magna  a Institutului conferinta „Evanghelizare si postmodernitate”, din cadrul seriei de manifestari academice dedicate temei „Biserica si secularizarea. Provocari si strategii pastorale”, pe care Institutul o propune celor interesati de raspândirea mesajului evanghelic în contextul societatii actuale.

Continuare
Institutul Teologic Romano-Catolic din Iasi organizeaza în anul academic 2010-2011 o serie de conferinte si dezbateri publice tema „Biserica si secularizarea. Provocari si strategii pastorale”. Joi, 13 ianuarie 2011, de la ora 17.00, Institutul va gazdui în aula magna
conferinta „Strigatul unui pastor si terapia moravurilor credinciosilor sai” sustinuta de pr. prof. dr. Eduard Ferent. 
Continuare

Pentru viata care trebuie sa se nasca

Politica, economia si lumea comunicatiei trebuie sa promoveze „o cultura care respecta viata” favorizând primirea ei si dezvoltarea ei. Asta a recomandat Papa sâmbata seara, prezidând în Bazilica „Sfântul Petru” o veghe de rugaciune pentru viata care trebuie sa se nasca, cu ocazia primelor vespere ale primei duminici din Advent.


Continuare

Institutul Teologic Romano-Catolic „Sf. Iosif” va invita sa luati parte la Concertul de Craciun 2010, sustinut de corul Seminarului, condus de pr. dr. Florin Spatariu.
Continuare
Pagina 3 din 4First   Precedentul   1  2  [3]  4  Urmatorul   Ultimul   

Va recomandam

Drama pătimirii Domnului
Claudiu Dumea
Întreaga carte a autorului este o explicaţie amănunţită a acestei „piese de teatru” a pătimirii lui Cristos, căruia i se înscenează o parodie de proces, cu martori mincinoşi, cu interese perfide, cu grave încălcări ale legii.
Drama pătimirii Domnului
Moartea lui Mesia, din Ghetsemani până la mormânt. Un comentariu asupra pătimirii din cele patru Evanghelii, I-II
Raymond E. Brown
Relatarea Pătimirii, care cuprinde arestarea, judecarea, executarea şi înmormântarea (deci de la Ghetsemani la mormânt), constituie, în toate Evangheliile, cel mai lung şir de evenimente relatate consecutiv avându-l în centru pe Isus.
Moartea lui Mesia, din Ghetsemani până la mormânt. Un comentariu asupra pătimirii din cele patru Evanghelii, I-II
Din înaltimea crucii
J. Fulton Sheen

Ultimele sapte cuvinte spuse de Isus pe cruce au fost obiectul multor interpretari, dar si deschizatoare de noi drumuri pentru o întelegere mai profunda a misterului pascal al lui Cristos si pentru o convertire mai intensa a credinciosilor.

Din înaltimea crucii
Patimirea lui Isus. Ceea ce s-a întâmplat cu adevarat
Jean Delumeau, Gérard Billon

Figura lui Isus continua, din fericire, sa atraga multimile si chiar simpatia unor oameni care nu sunt crestini. Succesul Bibliei ramâne nedezmintit. Pentru crestini, punctul culminant al Bibliei îl reprezinta patimirea urmata de învierea lui Cristos.

Patimirea lui Isus. Ceea ce s-a întâmplat cu adevarat

Reviste

Nu au fost gasite articole.