en-USro-RO

| Login
28 iunie 2017
Editura Sapientia premiata la Salonul International de carte româneasca, editia a XX-a

Biblioteca Judeteana „Gh. Asachi” din Iasi a organizat, în perioada 29-30 septembrie 2011, cea de-a XX-a editie a Salonului International de Carte Româneasca. Acest eveniment prestigios a avut loc la Casa de Cultura a Municipiului Iasi „Mihai Ursachi”, la Showroom-ul „Palas” din Iasi si în alte locatii pregatite special în acest scop si a cuprins mese rotunde, expozitii si lansari de carte, un numar de 22 de edituri din tara si din strainatate venind cu propuneri editoriale din diferite domenii. Printre aceste edituri s-a numarat si Editura Sapientia a Institutului Teologic Romano-Catolic „Sf. Iosif” din Iasi, care a devenit deja o prezenta constanta în rândul editurilor cu profil religios.

Continuare
Lansare de carte la Baia Mare: Cred în Biserica una, sfânta, catolica si apostolica

Editura Sapientia a organizat lansarea celei mai recente aparitii editoriale Cred în Biserica una, sfânta, catolica ?i apostolica a cunoscutului autor de spiritualitate, pr. prof. Claudiu Dumea, care activeaza ca profesor si confesor la Institutul Teologic Romano-Catolic „Sf. Iosif” din Iasi. Evenimentul a avut loc duminica, 25 septembrie 2011, în cadrul Sfintei Liturghii celebrata în Parohia Romano-Catolica „Sf. Iosif” din Baia Mare. La acest eveniment au participat autorul cartii, pr. prof. Claudiu Dumea; pr. prof. dr. Stefan Lupu, director coordonator al Editurii Sapientia a Institutului Teologic Romano-Catolic „Sf. Iosif” din Iasi, precum si numerosi credinciosi si persoane interesate de cultura religioasa catolica.

Continuare
Prezentarea “Dogmaticii Catolice” la Bucuresti, Bacau si Iasi

Editura Sapientia a Institutului Teologic Romano-Catolic „Sf. Iosif” din Iasi, în colaborare cu Academia Teologica „Anton Durcovici” din Bucure?ti, organizeaza în ziua de sâmbata, 28 mai 2011, începând cu ora ora 16.00, la Institutul Teologic Romano-Catolic Bucuresti (în curtea Catedralei „Sf. Iosif” din Bucuresti, str. G-ral Berthelot 19) prezentarea lucrarii Dogmatica catolica, scrisa de Leo Scheffczyk si Anton Ziegenaus, tradusa în limba româna de domnul Wilhelm Tauwinkl.

Continuare

Monseniorul Stanislaw Dziwisz, cardinal si arhiepiscop de Cracovia (Polonia), însotit de PS Petru Gherghel si de PS Aurel Perca, a vizitat vineri, 20 mai 2011, Institutul Teologic Romano-Catolic „Sfântul Iosif” din Iasi si a celebrat Sfânta Liturghie pontificala în limba latina în Capela Institutului, începând cu ora 18.00. Cardinalul Stanislaw Dziwisz este în vizita în România în perioada 18-22 mai, fiind prezent în Bucuresti, Iasi si Poiana Micului. Eminenta Sa este însotit de secretarul personal, Mons. Dariusz Ras.

Continuare

Institutul Teologic Romano-Catolic din Iasi organizeaza în anul academic 2010-2011 o serie de conferinte si dezbateri publice cu tema „Biserica si secularizarea. Provocari si strategii pastorale”. Joi, 19 mai 2011, de la ora 17.00, Institutul va gazdui în aula magna conferinta „Secularizarea provocata de stiinta” sustinuta de Mons. Marcelo Sanchez Sorondo.

Continuare

    Joi, 3 martie 2011, Institutul Teologic Romano-Catolic „Sf. Iosif” din Iasi a fost onorat sa-l primeasca pe Mons. Roland Minnerath, arhiepiscop si mitropolit de Dijon (Franta), care a sustinut în aula magna  a Institutului conferinta „Evanghelizare si postmodernitate”, din cadrul seriei de manifestari academice dedicate temei „Biserica si secularizarea. Provocari si strategii pastorale”, pe care Institutul o propune celor interesati de raspândirea mesajului evanghelic în contextul societatii actuale.

Continuare
Institutul Teologic Romano-Catolic din Iasi organizeaza în anul academic 2010-2011 o serie de conferinte si dezbateri publice tema „Biserica si secularizarea. Provocari si strategii pastorale”. Joi, 13 ianuarie 2011, de la ora 17.00, Institutul va gazdui în aula magna
conferinta „Strigatul unui pastor si terapia moravurilor credinciosilor sai” sustinuta de pr. prof. dr. Eduard Ferent. 
Continuare

Pentru viata care trebuie sa se nasca

Politica, economia si lumea comunicatiei trebuie sa promoveze „o cultura care respecta viata” favorizând primirea ei si dezvoltarea ei. Asta a recomandat Papa sâmbata seara, prezidând în Bazilica „Sfântul Petru” o veghe de rugaciune pentru viata care trebuie sa se nasca, cu ocazia primelor vespere ale primei duminici din Advent.


Continuare

Institutul Teologic Romano-Catolic „Sf. Iosif” va invita sa luati parte la Concertul de Craciun 2010, sustinut de corul Seminarului, condus de pr. dr. Florin Spatariu.
Continuare

Institutul Teologic Romano-Catolic din Iasi organizeaza în anul academic 2010-2011 o serie de conferinte si dezbateri publice tema „Biserica si secularizarea. Provocari si strategii pastorale”. Joi, 16 decembrie 2010, de la ora 17.00, Institutul va gazdui în aula magna conferinta „Secularizarea sub semnul ambivalentei” sustinuta de pr. lect. univ. dr. Lucian Farcas.
Continuare
Pagina 3 din 4First   Precedentul   1  2  [3]  4  Urmatorul   Ultimul   

Va recomandam

Evanghelia după sfântul Ioan : traducere şi comentariu
Rinaldo Fabris
Organizarea prezentului comentariu la Evanghelia după sfântul Ioan se supune următoarelor criterii: reconstrucţia textului în tonalitatea sa originară şi înţelegerea structurii sale pe baza particularităţilor sale lexicale, stilistice, literare şi tematice; analiza textului din punct de vedere exegetic, iar la final, interpretarea sa în contextul religios şi cultural din zilele noastre.
Evanghelia după sfântul Ioan : traducere şi comentariu
Viaţa lui Isus
Jean-Christian Petitfils
Plecând de la textul sacru, autorul ne prezintă activitatea și opera mântuitoare a lui Cristos dintr-o perspectivă istorică, făcând adesea referire la ultimele descoperiri de natură istorică și arheologică. Pe lângă aceste dovezi istorice, textul este însoțit de anumite comentarii și explicații care au ca scop facilitarea înțelegerii mesajului evanghelic.
Viaţa lui Isus
Don Orione – o inimă fără margini
Andrea Gemma
Don Orione. O inimă fără margini este o carte deosebită pentru că este rezultatul unei împletiri armonioase între măreția subiectului tratat – don Orione a fost și va rămâne unel dintre marii apostoli ai carității – și arta deosebită a scrisului. Mons. Andrea Gemma reușește să evoce cu foarte mare expresivitate figura Fondatorului, care trăda o „inimă fără margini... dilatată de caritatea celui răstingnit”.
Don Orione – o inimă fără margini

Reviste

Conciliul al II-lea din Vatican: „semn al timpului” pentru Biserică şi pentru lume (II)

XVIII/ 35 (2015), 140 p., 17x24, 1453-8075, 9 lei.
Conciliul al II-lea din Vatican: „semn al timpului” pentru Biserică şi pentru lume (II)
Conciliul al II-lea din Vatican: „semn al timpului” pentru Biserică şi pentru lume (I)

XVII/ 34 (2014), 122 p., 17x24, 1453-8075, 9 lei.
Conciliul al II-lea din Vatican: „semn al timpului” pentru Biserică şi pentru lume (I)
Rolul Bisericii Catolice din Europa de Est la căderea comunismului

XVII/ 33 (2014), 111 p., 17x24, 1453-8075, 9 lei.
Rolul Bisericii Catolice din Europa de Est la căderea comunismului
Creştinul între trecut şi prezent

XVI/ 32 (2013), 156 p., 17x24, 1453-8075, 9 lei.
Creştinul între trecut şi prezent
Credinţa dintotdeauna şi omul de astăzi

XVI/ 31 (2013), 152 p., 17x24, 1453-8075, 9 lei.
Credinţa dintotdeauna şi omul de astăzi