en-USro-RO

| Login
24 februarie 2018

Institutul Teologic Romano-Catolic din Iasi organizeaza în anul academic 2010-2011 o serie de conferinte si dezbateri publice tema „Biserica si secularizarea. Provocari si strategii pastorale”. Joi, 16 decembrie 2010, de la ora 17.00, Institutul va gazdui în aula magna conferinta „Secularizarea sub semnul ambivalentei” sustinuta de pr. lect. univ. dr. Lucian Farcas.
Continuare

Sâmbata, 27 noiembrie 2010, la ora 18.30, la Institutul Teologic Romano-Catolic "Sf. Iosif" din Iasi, timpul liturgic al Adventului se va deschide cu o celebrare solemna, în cadrul careia se va binecuvânta coroana de Advent, se va aprinde prima lumânare si vor fi cântate solemn primele Vespere ale Duminicii I din Advent cu care începem si un nou an liturgic.
Continuare

Marti, 23 noiembrie 2010, în Aula Ioan Paul al II-lea a Salii de Presa a Sfântului Scaun, a avut loc Conferinta de Presa pentru prezentarea cartii: „Lumina lumii. Papa, Biserica, semnele timpurilor. O conversatie a Sfântului Parinte Benedict al XVI-lea cu Peter Seewald” (Libreria Editrice Vaticana).
Continuare

Institutul Teologic Romano-Catolic din Iasi organizeaza în anul academic 2010-2011 o serie de conferinte si dezbateri publice tema "Biserica si secularizarea. Provocari si strategii pastorale". Joi, 25 noiembrie 2010, de la ora 17.00, institutul va gazdui în aula magna conferinta "Educatia religioasa între identitati confesionale, dialog interreligios si spiritualitati confesionale" sustinuta de prof. dr. Flavio Pajer.
Continuare

Cardinalul polonez Zenon Grocholewski, prefect al Congregatiei pentru Educatia Catolica din Vatican, a primit vineri, 5 noiembrie 2010, din partea Universitatii "Alexandru Ioan Cuza" din Iasi, titlul de Doctor Honoris Causa. Fiind însotit de PS Petru Gherghel, dimineata i-a întâlnit pe studentii si pe profesorii de la Seminarul din Iasi. Seara a celebrat în catedrala din Iasi. Sâmbata, 6 noiembrie, dupa ce a celebrat la Seminarul din Iasi, a vizitat Seminarul Franciscan din Roman si câteva manastiri din nordul Moldovei. Duminica, 7 noiembrie, a celebrat Liturghia la Solonetu Nou, având un mesaj special pentru comunitatea polona, si a vizitat sanctuarul din Cacica.
Continuare

Învatamântul catolic din Iasi a fost vineri, 5 noiembrie, în sarbatoare. Prefectul Congregatiei pentru Educatia Catolica din Vatican, Eminenta Sa Cardinalul Zenon Grocholewski a fost oaspetele Institutului Teologic Romano-Catolic „Sfântul Iosif” din Iasi si al Facultatii de Teologie Romano-Catolica din cadrul Universitatii „Al.I. Cuza” din Iasi, universitatea care i-a conferit titlul de „Doctor honoris causa”.
Continuare
Societatea Interna?ionala Toma de Aquino, Filiala româna, organizeaza sâmbata, 24 aprilie a.c., un simpozion filosofico-teologic având ca tema: "Teoria cunoasterii la sfântul Toma de Aquino. Modele de interpretare si perspective". Evenimentul va avea loc la Institutul Teologic Romano-Catolic "SF. Iosif" din Iasi si se va desfasura dupa programul prezentat mai jos. Continuare
Au trecut 20 de ani de la caderea zidului Berlinului. În aceasta perioada de timp, în România, dar si în alte tari ale Europei Centrale si de Est, au avut loc schimbari importante din punct de vedere politic, economic, cultural, religios etc. Fiind vorba de un proces care implica libertatea umana, la nivel individual si comunitar, schimbarile nu au avut loc peste tot, nici în acelasi grad, nici în acelasi ritm. De aceea mai gasim si astazi reactii întârziate, nostalgice sau chiar contrare. Totusi, stim ca timpul nu are rabdare, nu iarta pe nimeni, iar istoria o scriu cei ce au curajul sa investeasca în viitor, care întotdeauna e riscant. Continuare
La 4 august 2009 s-au împlinit 130 de ani din ziua în care Papa Leon al XIII-lea (1878-1903) a emis enciclica despre filozofia scolastica „Aeterni Patris”. Cu aceasta ocazie, sâmbata, la 17 octombrie 2009, în Aula Magna din cadrul Institutului Teologic Romano-Catolic „Sfântul Iosif” din Iasi a avut loc o conferinta dedicata acestui eveniment, organizata la initiativa ITRC si a Facultatii de Teologie Romano-Catolica din cadrul Universitatii „Al. I. Cuza”. Continuare
În apropierea sarbatorii sfântului Benedict, patronul Europei si al papei Benedict al XVI-lea, Episcopia Romano-Catolica de Iasi împreuna cu Editura "Sapientia" organizeaza o suita de conferinte cu tema: "Benedict al XVI-lea sau cum sa faci din teologie sufletul crestinismului", în diferite centre ale Diecezei de Iasi. Continuare
Pagina 4 din 4First   Precedentul   1  2  3  [4]  Urmatorul   Ultimul   

Va recomandam

YOUCAT : carte de rugăciuni pentru tineri
Georg von Lengerke, Dörte Schrömges
Această carte va fi un ajutor în drumul de rugăciune al prieteniei cu Dumnezeu. Ea conține rugăciuni vechi și noi, pentru zilele bune sau rele, sau care se spun noaptea. Găsești rugăciuni luate din Sfânta Scriptură, rugăciuni ale celor mai evlavioși oameni din istorie și ale oamenilor de astăzi.Cartea este alcătuită din două părți: prima parte este o rugăciune ritmată, dimineața și seara, timp de două săptămâni. Cea de-a doua parte este o colecție de rugăciuni pe diferite teme și intenţii.
YOUCAT : carte de rugăciuni pentru tineri
Y – Biblia. Biblia Bisericii Catolice pentru tineri
Conferința Episcopilor din Austria, coord.
Păstrând același stil grafic de la YouCat, editorii au reușit să realizeze o bogată selecție de texte biblice care să-i conducă pe tineri la o bună cunoaștere a Sfintei Scripturi. O echipă de bibliști renumiți a scris introducerile la cărțile biblice și explicațiile la textele biblice mai dificile. Textul Sfintei Scripturi este însoțit de numeroase citate din marile personalități ale lumii, mărturii oferite de tineri și imagini din Țara Sfântă.
Y – Biblia. Biblia Bisericii Catolice pentru tineri
Youcat : româna : Catehismul Bisericii Catolice pentru tineri
***

Youcat este o carte dedicata tinerilor, care vrea sa-i ajute sa înteleaga mai bine credinta Bisericii Catolice, asa cum a fost ea formulata în Catehismului Bisericii Catolice, publicat la treizeci de ani dupa încheierea Conciliului al II-lea din Vatican (1962-1965). Nascut din initiativa Conferintei Episcopilor din Austria, Youcat preia structura traditionala a Catehismului cu întrebari si raspunsuri, dar o îmbraca cu fotografii si reprezentari artistice, precum si cu elemente complementare, cum ar fi citate din Sfânta Scriptura si din mari personalitati ale Bisericii.

Youcat : româna : Catehismul Bisericii Catolice pentru tineri

Reviste

Conciliul al II-lea din Vatican: „semn al timpului” pentru Biserică şi pentru lume (II)

XVIII/ 35 (2015), 140 p., 17x24, 1453-8075, 9 lei.
Conciliul al II-lea din Vatican: „semn al timpului” pentru Biserică şi pentru lume (II)
Conciliul al II-lea din Vatican: „semn al timpului” pentru Biserică şi pentru lume (I)

XVII/ 34 (2014), 122 p., 17x24, 1453-8075, 9 lei.
Conciliul al II-lea din Vatican: „semn al timpului” pentru Biserică şi pentru lume (I)
Rolul Bisericii Catolice din Europa de Est la căderea comunismului

XVII/ 33 (2014), 111 p., 17x24, 1453-8075, 9 lei.
Rolul Bisericii Catolice din Europa de Est la căderea comunismului
Creştinul între trecut şi prezent

XVI/ 32 (2013), 156 p., 17x24, 1453-8075, 9 lei.
Creştinul între trecut şi prezent
Credinţa dintotdeauna şi omul de astăzi

XVI/ 31 (2013), 152 p., 17x24, 1453-8075, 9 lei.
Credinţa dintotdeauna şi omul de astăzi