en-USro-RO

| Login
28 iunie 2017

Cuvântul „Gender” apare tot mai des discuțiile publice. Deși de câțiva ani este folosit ca instrument strategic al politicii Uniunii Europene și între timp devine disciplină de studiu la tot mai multe universități, majoritatea oamenilor nu cunosc importanța acestui nou termen. Chiar dintre politicieni, numai circa 10% știu că în spatele lui „Gender” se ascunde altceva decât egalitatea dintre bărbat și femeie.

 

Pentru a informa despre acest subiect la fața locului, Editura „Sapientia” a invitat-o pe cunoscuta sociologă și autoare de carte Gabriele Kuby să țină o serie de conferințe în mai multe orașe din România, având ca temă: „Gender: o amenințare ascunsă la adresa familiei și a societății?”. Astfel, luni va fi la Constanța, marți, la Iași, miercuri, la Bacău și joi, la București. Cu această ocazie va fi lansată și cartea dnei Kuby, Revoluția sexuală globală. Distrugerea libertății în numele libertății, tradusă din germană în limba română de dr. biol. Alexandru S. Bologa și publicată recent la Editura „Sapientia” din Iași.

 

Dna Gabriele Kuby va căuta să lumineze fundalurile și efectele ideologiei „Gender Mainstreaming” într-o manieră clară și inteligibilă. Sub titlul „Gender – o amenințare ascunsă la adresa familiei și a societății?”, experta în gender va vorbi despre cum se aplică acest program într-un mod cât mai disimulat și de la cel mai înalt nivel și ce modificări grave sunt de așteptat pentru fiecare, personal, pentru copii și familii și, în cele din urmă, pentru întreaga societate.

Evenimentul se adresează fiecăruia, dar îndeosebi părinților, adulților și tinerilor, chiar și fără cunoștințe prealabile asupra subiectului. După conferință există posibilitatea adresării de întrebări referentei. Intrarea este liberă.

 

Gabriele Kuby, mamă a trei copii, avertizează deja de ani întregi asupra distrugerii familiei. Conform convingerii ei, teza gender despre așa-zisul gen social dezrădăcinează omul din existența sa determinată sexual. Cartea ei „Revoluția sexuală globală – Distrugerea libertății în numele libertății” este considerată o operă de referință pentru a înțelege schimbarea actuală a societății și a fost tradusă deja în șase limbi.

 

Născută în 1944 la Konstanz, Gabriele Kuby a studiat sociologia la Berlin și Konstanz. După căutări îndelungate pe căile spiritului epocii, în 1977 a aderat la Biserica Catolică. Prin activitatea sa publicistică și prin conferințele pe care le ține, arată impasurile în care se află societatea modernă și arată că ieșirea se poate face printr-o reconsiderare a valorilor creștine.

 

…………………………………………………………………….

 

Programul conferințelor

 

Luni, 3 noiembrie 2014, ora 18.00

Aula Magna „Prof. univ. dr. Adrian Rădulescu”

Universitatea „Ovidius” din Constanța

Bd. Mamaia, nr. 124, Constanța

 

Marți, 4 noiembrie 2014, ora 19.30

Catedrala Romano-Catolică „Sfânta Maria Regină” din Iași

Bd. Ștefan cel Mare, nr. 26, Iași

 

Miercuri, 5 noiembrie 2014, ora 19.00

Biserica Romano-Catolică „Sfinții Petru și Paul” din Bacău

Str. Ana Ipătescu 2A, Bacău

 

Joi, 6 noiembrie 2014, ora 19.15

Aula Magna a Facultății de Teologie Romano-Catolică

Universitatea din București

Str. General Berthelot, nr. 19, București

 

…………………………………………………………………………….

 

Au scris despre cartea

Revoluția sexuală. Distrugerea libertății în numele libertății:

 

Papa Benedict al XVI-lea.

„Doamna Kuby este o luptătoare vitează împotriva ideologiilor care vizează în cele din urmă o distrugere a omului”.

 

Prof. Edith Düsing, profesor de Istoria Filosofiei și a Culturii

„Am citit cartea cu sufletul la gură și șocat mental”.

 

Katrin Krips-Schmidt, Die Tagespost (6.10.2012)

„O dată cu apariția cărții nimeni nu mai poate spune: despre aceasta nu am știut nimic – despre o revoluție care ar vrea să însemne libertate și, de fapt, nu înseamnă altceva decât dictatură”.

 

Prof. Harald Seubert, profesor de Filosofie și Teologie

„Gabriele Kuby atestă puterea demnității umane în lumina dreptului natural și a chipului lui Dumnezeu atât de convingător, strălucitor și nou, precum rar se întâlnește, de altfel”.

 

Cardinal Giovanni Lajolo, cardinal diacon al Romei

„Pentru curajul Dumneavoastră de a exprima adevărul cu claritate, fără a vă lăsa impresionată de opinia intolerantă dominantă din majoritatea mass-media puternice, vă exprim întreaga mea stimă și gratitudine”.

 

André Sikojev, împuternicit al Bisericii Ortodoxe Ruse pe lângă sediul Guvernului Federal și al Parlamentului Federal German

„Cu cartea Dumneavoastră ați creat o analiză totală a fenomenului și, totodată, ați oferit cititorului îngrijorat și treaz multe sugestii înțelepte și bune pentru rezistența practică.

Am citit fiecare pagină cu bucurie și încordare”.

 

Dr. Dariusz Oko, Facultatea Filosofică a Universității Pontificale „Ioan Paul al II-lea” din Cracovia

„Autoarea arată în cartea ei că atacul colosal cu care avem de-a face astăzi nu este un accident și o modă, ci parte a unui plan global, a unei strategii mondiale, care vizează și cauzează modificări fundamentale ale omului și ale societății prin modificări fundamentale ale înțelegerii și trăirii sexualității umane. Ea demască adevărul asupra ideologiei gender, în mod foarte similar cum au demascat Kołakowski și Soljenițîn adevărul despre comunism”.

 

 

Conf. univ. dr. pr. Ștefan Lupu

 

Editura SAPIENTIA

Institutul Teologic Romano-Catolic

Str. Th. Văscăuțeanu, 6

RO – 700462 Iași

Tel. 0232/225228

Fax 0232/211476

www. editurasapientia.ro

e-mail: slupu@itrc.ro

Va recomandam

Evanghelia după sfântul Ioan : traducere şi comentariu
Rinaldo Fabris
Organizarea prezentului comentariu la Evanghelia după sfântul Ioan se supune următoarelor criterii: reconstrucţia textului în tonalitatea sa originară şi înţelegerea structurii sale pe baza particularităţilor sale lexicale, stilistice, literare şi tematice; analiza textului din punct de vedere exegetic, iar la final, interpretarea sa în contextul religios şi cultural din zilele noastre.
Evanghelia după sfântul Ioan : traducere şi comentariu
Viaţa lui Isus
Jean-Christian Petitfils
Plecând de la textul sacru, autorul ne prezintă activitatea și opera mântuitoare a lui Cristos dintr-o perspectivă istorică, făcând adesea referire la ultimele descoperiri de natură istorică și arheologică. Pe lângă aceste dovezi istorice, textul este însoțit de anumite comentarii și explicații care au ca scop facilitarea înțelegerii mesajului evanghelic.
Viaţa lui Isus
Don Orione – o inimă fără margini
Andrea Gemma
Don Orione. O inimă fără margini este o carte deosebită pentru că este rezultatul unei împletiri armonioase între măreția subiectului tratat – don Orione a fost și va rămâne unel dintre marii apostoli ai carității – și arta deosebită a scrisului. Mons. Andrea Gemma reușește să evoce cu foarte mare expresivitate figura Fondatorului, care trăda o „inimă fără margini... dilatată de caritatea celui răstingnit”.
Don Orione – o inimă fără margini

Reviste

Conciliul al II-lea din Vatican: „semn al timpului” pentru Biserică şi pentru lume (II)

XVIII/ 35 (2015), 140 p., 17x24, 1453-8075, 9 lei.
Conciliul al II-lea din Vatican: „semn al timpului” pentru Biserică şi pentru lume (II)
Conciliul al II-lea din Vatican: „semn al timpului” pentru Biserică şi pentru lume (I)

XVII/ 34 (2014), 122 p., 17x24, 1453-8075, 9 lei.
Conciliul al II-lea din Vatican: „semn al timpului” pentru Biserică şi pentru lume (I)
Rolul Bisericii Catolice din Europa de Est la căderea comunismului

XVII/ 33 (2014), 111 p., 17x24, 1453-8075, 9 lei.
Rolul Bisericii Catolice din Europa de Est la căderea comunismului
Creştinul între trecut şi prezent

XVI/ 32 (2013), 156 p., 17x24, 1453-8075, 9 lei.
Creştinul între trecut şi prezent
Credinţa dintotdeauna şi omul de astăzi

XVI/ 31 (2013), 152 p., 17x24, 1453-8075, 9 lei.
Credinţa dintotdeauna şi omul de astăzi